‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Charlotte De Bruyne en waar kan je haar van kennen?

Vanavond wordt het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld afgetrapt. Daarin zullen de eerste drie deelnemers het tegen elkaar opnemen. De spits wordt vanavond afgebeten door Alex Agnew, Joost Klein en Charlotte De Bruyne. Dit is waar je die laatste van kan kennen.

Velen onder jullie zaten er waarschijnlijk al lang op te wachten, maar vanavond is het eindelijk zover. De Slimste Mens ter Wereld is terug! Na het speciale jubileumseizoen van vorig jaar, waarin de beste deelnemers van de afgelopen seizoenen terugkeerden, gaat het nu opnieuw om een normaal seizoen met allemaal nieuwe deelnemers. De eerste drie die het tegen elkaar zullen opnemen zijn Alex Agnew, Charlotte De Bruyne en Joost Klein. De enige vrouw die in de eerste aflevering in actie komt is dus Charlotte De Bruyne. Dit is waar je de actrice van kan kennen.

Charlotte De Bruyne

Charlotte De Bruyne begon al op jonge leeftijd met acteren in het jeugdtheater de Kopergietery in Gent. In 2008, toen ze 18 was, begon ze aan haar theateropleiding aan het KASK. Tijdens haar studies was ze te zien in haar eerste theatervoorstellingen met het gezelschap Ontroerend Goed. Bij dat gezelschap maakte ze in 2011 ook haar eerste eigen voorstelling XXXO, waarmee Charlotte in de prijzen viel op het internationaal theaterfestival in Edinburgh.

Sinds 2012 is Charlotte ook te zien op het kleine en grote scherm. Haar eerste rol was in de film Little Black Spiders. In 2013 was ze te zien in een gastrol in De Ridder en in 2014 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in Flying Home van Dominique Deruddere. Sindsdien was Charlotte De Bruyne ook te zien in de reeksen Vriendinnen, De twaalf en Grond en de films Achter de Wolken en Niet Schieten.

In de teaser voor de eerste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld vertelt Charlotte over hoe ze op het festival van Cannes betrapt werd op wildplassen.

Bekijk hier de teaser voor De Slimste Mens ter Wereld:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...