‘De Slimste Mens ter Wereld’: Erik Van Looy vertelt over eerste kennismaking met Annelies Verlinden: “Ik was zat”

Vanavond gaat de laatste gewone week van De Slimste Mens ter Wereld van start. Want volgende week beginnen de finaleweken. We moesten donderdag afscheid nemen van de ijzersterke Charlotte Adigéry. Daardoor zullen Guga Baúl en Jacotte Brokken vanavond opnieuw te zien zijn. Zij nemen het op tegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, die een opvallende eerste kennismaking had met presentator Erik Van Looy.

De Slimste Mens ter Wereld loopt al op z’n einde. Deze week is het namelijk al tijd voor de laatste week met nieuwe deelnemers, waarna de finaleweken aanbreken. De op drie na laatste deelnemer van het 21ste seizoen is Annelies Verlinden, onze huidige minister van Binnenlandse Zaken, die door presentator Erik Van Looy weer steevast met “u” aangesproken zal worden.

Eerste kennismaking met Erik

In de teaser voor de aflevering van vanavond vertelt Erik Van Looy over zijn eerste ontmoeting met Annelies Verlinden. Die vond plaats op Pukkelpop en (vooral voor Erik) in licht beschonken toestand. “Ik weet het nog alsof het gisteren was”, klinkt het bij Annelies Verlinden. Voor Erik zit het iets minder fris in zijn geheugen. “Wat herinnert u zich nog van die ontmoeting? Want ik was dronken.”

Daarna gaat Erik Van Looy in detail over zijn kant van het verhaal. “Iemand kwam mij zeggen: ‘Ik wil je voorstellen aan de minister’. Dus ik vraag: ‘Welke minister?’. ‘Annelies Verlinden’. Dus ik dacht: ‘Oh, die willen we al heel lang in het programma’. Waarop ze zeiden: ‘Ah, kom dan mee’. Maar ik was zat. ‘Maar da’s niet erg, zij ook’.” Dat laatste was maar een mopje, maar zorgt toch voor hilariteit in de studio. “U was heel nuchter, dat was duidelijk”, benadrukt Erik.

“Ik weet nog dat het eerste wat ik aan u vroeg was of ik uw lengte mocht gokken”, gaat Erik verder. “Het was juist, denk ik”, herinnert Annelies zich dan weer. “Ik had het juist: 1,84 meter”. Vervolgens volgt er nog een sneer naar een niet nader genoemde politicus. “Je moet toch opletten met wat je zegt als je zat bent. Is dat in de politiek ook zo?”. “Je moet heel goed opletten met wat je zegt”, vertelt Annelies. “Voor zij die dat niet doen, kan het snel voorbij zijn.”

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...