‘De Slimste Mens ter Wereld’ verliest na 8 seizoenen zijn trouwste jurylid Philippe Geubels

Philippe Geubels is als jurylid bijna niet weg te denken uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De komiek zit sinds 2009 heel regelmatig in de jury van de populaire tv-quiz, maar heeft het dit jaar te druk met andere projecten.

De Slimste Mens ter Wereld begon in 2003 met Marc Reynebeau als jurylid. Die zou vier jaar aanblijven en de volgende drie seizoenen opgevolgd worden door Rik Torfs.

Acht seizoenen als jurylid

Philippe Geubels deed in 2009 zijn intrede als een van de negen nieuwe juryleden tijdens het achtste seizoen van de tv-quiz. De komiek groeide al snel uit tot een van de favorieten van de kijkers en was dan ook vaak een van de juryleden tijdens de finale.

Daar komt dit jaar na acht seizoenen verandering is. Vorig seizoen was er al even sprake dat De Slimste Mens ter Wereld het zonder Philippe Geubels zou moeten stellen omdat die toen juist een exclusiviteitscontract had afgesloten met de VRT, maar uiteindelijk was Geubels toch nog te zien op de VIER.

Theatershow en fictiereeks Geub

Voor het zestiende seizoen moet presentator Erik Van Looy het nu wel zonder zijn trouwste jurylid stellen. Het entourage van Geubels laat aan HLN weten dat de komiek het te druk heeft met andere projecten.

Zo komt hij binnenkort met een nieuwe theatershow Bedankt Voor Alles en is hij momenteel bezig met de opnames van een fictiereeks met de werktitel Geub. Die reeks zal later te zien zijn op Eén en de Nederlandse zender RTL.

Nieuwe juryleden?

Sinds het achtste seizoen bestaat de jury van De Slimste Mens ter Wereld telkens uit een duo. Vorig jaar waren naast Geubels onder andere ook Bart Cannaerts, Karen Damen, Stefaan Degand, Sven De Leijer, Jonas Geirnaert, Wim Helsen, Marc-Marie Huijbregts, Jeroom en Jan Jaap van der Wal te zien als jurylid.

Wie van hen terugkeert en wie de eventuele nieuwe juryleden zullen zijn, is nog niet geweten. Met Hans Vanaken, voetballer bij Club Brugge, is wel al één kandidaat bekend gemaakt.

Bekijk hier enkele van de beste momenten van Philippe Geubels in De Slimste Mens ter Wereld:

Meer
Lees meer...