Left Right
scrollTop top

De terugkeer van ‘Dexter’: dit zijn de beste series en films die deze week op Netflix verschenen


De terugkeer van ‘Dexter’: dit zijn de beste series en films die deze week op Netflix verschenen

Een rustige week op Netflix, maar toch is er weer heel wat op Netflix verschenen. Wij zetten even op een rij welke nieuwe series, films en docu’s je kunt bekijken. En het belangrijkste nieuws is de terugkeer van ‘Dexter’ in een gloednieuwe reeks.

Series

Het is een tijdje stil geweest rond Michael C. Hall, de acteur die we ons voor eeuwig zullen herinneren als Dexter. In Safe speelt hij voor het eerst opnieuw een hoofdrol in een serie. Deze keer is hij geen moordende psychopaat, maar de huisvader Tom die zijn twee tienerdochters alleen moet opvoeden sinds hij zijn vrouw twee jaar geleden aan de gevolgen van kanker verloor. Plots raakt één van zijn dochters vermist en besluit hij zelf op zoek te gaan. Een bloedstollende thriller die alles heeft om een hit te worden. Vorig jaar kwam bijvoorbeeld ook Ozark in stilte op het toneel en die serie deed het eveneens uitstekend.

De vreemdste nieuwkomer is The Who Was? Show. De beroemde Penguin Books maakten ooit een reeks kinderboeken waarin met de nodige humor kon worden kennis gemaakt met historische figuren. Iedere aflevering bevat sketches, improvisaties, muzikale optreden en gastoptredens. Klinkt vreemd voor een Netflix-serie, maar je kan er dit weekend al mee aan de slag. Het eerste seizoen telt 13 afleveringen en leert je onder andere alles over Albert Einstein, William Shakespeare, Marie Antoinette, Gandhi, Marie Curie, Pablo Picasso en Julius Caesar.

Voorts is er de terugkeer van Emmy-winnaar Bill Nye in een derde seizoen van Bill Nye Saves the World. De Lieven Scheire van Netflix nodigt experts en beroemde gasten uit in zijn lab om te onderzoeken hoe de wetenschap ons leven bepaalt.

Het einde van het tv-seizoen in Amerika is in zicht, en dus zien enkele series hun ontknoping naderen. Zo zit Arrow deze week aan de voorlaatste aflevering. The Flash kent z’n op twee na laatste aflevering van het vierde seizoen. Lucifer, Riverdale en Designated Survivor zijn elk aan hun voorlaatste week begonnen. Dat worden dus zeker spannende afleveringen. Gelukkig zijn er ook series die nog maar net aan hun nieuwste seizoen begonnen zijn, en daarvoor kan je op The 100 en The Originals afstemmen.

Netflix

Films

De belangrijkste nieuwe Netflix-film is The Kissing Booth. De trailer was de voorbije weken alvast een hit, maar zal de film zelf dat ook worden? Het gaat om een verfilming van het boek van Beth Reekle. Ellen en Lee hebben als vrienden een paar regels: nooit elkaars geheimen doorvertellen en nooit verliefd worden op Lee’s knappe broer Noah Flynn. En dat laatste gebeurt dus wanneer Elle valt voor Noah. Houdt hun bijzondere vriendschap stand? Klinkt als de ideale tienerfilm!

Voorts nog enkele oude en huiveringwekkende titels die je misschien wel eens wil terugzien, zoals The Cabin in the Woods en Underworld.

Documentaires

Er is ook weer een beklijvende docureeks bij gekomen. Evil Genius gaat over een bizarre overval in de Amerikaanse stad Erie. De overvaller had een bom om zijn nek hangen en verklaarde te zijn gedwongen door een persoon die het explosief kon doen ontploffen. De politie probeerde hem tegen te houden, waardoor de bom ontplofte. De zaak uit 2003 werd de ‘pizza bomber heist’ gedoopt en later zou blijken dat het een samenzwering was tussen een groep criminelen. Het waargebeurde verhaal wordt in een reeks van vier aflevering verteld.

Nog meer Netflix? Dit zijn volgens ons de 50 beste series die je nu kunt zien!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339