De toekomst van ‘American Horror Story’ is verzekerd: de reeks is in één keer met drie seizoenen verlengd

De fans van American Horror Story mogen op twee oren slapen. Hoewel Ryan Murphy verkast is naar Netflix blijft één van de series die hij voor FX maakte springlevend: American Horror Story krijgt er nog minstens drie seizoenen bij en is vernieuwd tot het dertiende seizoen. Ook het tiende seizoen moet nog uitgezonden worden, waardoor er nog minstens vier seizoenen van de reeks zullen volgen.

American Horror Story is een bijzonder beestje in televisieland: alhoewel de personages en de setting seizoen per seizoen verschillen, keert een deel van de cast toch regelmatig terug. Zo is Sarah Paulson een vaste waarde, met uitzondering van de huidige reeks 1984. Lily Rabe staat op de tweede plaats met een personage in acht seizoenen. Ook Kathy Bates was al in vijf seizoenen van de reeks te zien.

1984

In de huidige reeks 1984 – te zien op Play van Telenet – speelt Emma Roberts de hoofdrol en gaat het om een stel tieners op zomerkamp die te maken krijgen met een seriemoordenaar, net als in de films van de jaren 80 waar we collectief nostalgische gevoelens voor koesteren.

Over de setting van het volgende, tiende, seizoen is weinig geweten. Alleen liet Ryan Murphy zich al ontvallen dat het een soort van ode zal worden aan “diegene die de show mee groot hebben gemaakt”. Hij is naar eigen zeggen naar diegenen gestapt die in het succes van de eerste drie seizoenen van de reeks een grote rol hebben gespeeld. De enige acteur die tot nu toe officieel bevestigd is, is Sarah Paulson, die er in 1984 uitzonderlijk niet bij was.

Het negende seizoen van American Horror Story (1984) is te bekijken via Play van Telenet. Seizoen 6 en 7 zijn te bekijken via VTM Go.

Meer
Lees meer...