Left Right
scrollTop top

De Warmste Week: Alles wat we al weten over de actie van Studio Brussel


De Warmste Week
© Studio Brussel

Studio Brussel zal ook dit jaar opnieuw een week lang platen draaien voor het goede doel. Al sinds 2006 houdt Studio Brussel jaarlijks een actie tijdens de kerstperiode. Eerst was dit het Glazen Huis, maar de laatste jaren gaat het om De Warmste Week. En de presentatoren voor de editie van dit jaar zijn nu bekend.

Van 18 tot 24 december worden op Studio Brussel opnieuw platen gedraaid voor het goede doel. De Warmste Week gaat dit jaar niet meer door in het provinciaal domein Puyenbroeck in het Oost-Vlaamse Wachtebeke, maar verhuist naar Kortrijk. De presentatoren van dienst zijn Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns.

Studio Brussel De Warmste Week
Studio Brussel

Eén ancien, twee nieuwe gezichten

De presentatoren van De Warmste Week 2019 werden vanmorgen bekendgemaakt in het ochtendprogramma van Michèle Cuvelier. Eva De Roo is dit jaar al voor de vijfde keer op rij een van de presentatoren van De Warmste Week.

Ze wordt bijgestaan door twee nieuwe gezichten, Joris Brys en Fien Germijns. Al zijn die namen voor trouwe Studio Brussel-luisteraars natuurlijk niet zo nieuw. Fien werkt al enkele jaren als presentatrice bij Studio Brussel. Joris kan je naast zijn werk als radiopresentator bij StuBru ook kennen van televisie. Zo is hij een van de vaste presentatoren van Sports Late Night op VIER en was hij ook te zien in een bijrol in De Dag.

Kortijk

Na vier jaren De Warmste Week in het domein Puyenbroeck in Wachtebeke, trekt de actie dit jaar naar het West-Vlaamse Kortrijk. Daar zal het niet langer doorgaan in een provinciaal domein, maar wel op het Nelson Mandelaplein in het centrum van de stad.

Zo keert Studio Brussel een beetje terug naar de periode van Het Glazen Huis, waarbij de glazen radiostudio elk jaar te vinden was op een centraal plein in een stad. Omdat Kortijk niet voor iedereen dichtbij is, is er sinds jaar iets nieuws, het De Warmste Week Treinticket. Dat treinticket kost 12 euro heen en terug naar Kortijk vanuit eender welk station in België. Van dat bedrag gaat 2 euro integraal naar alle goede doelen van De Warmste Week. Zo kan iedereen dus makkelijk naar Kortijk én komt er ook nog eens extra geld in de pot.

Studio Brussel De Warmste Week
Studio Brussel

Music is our answer

Dit jaar is er ook een speciale single beschikbaar voor De Warmste Week. Het is een remake van het nummer Music is the answer van Danny Tenaglia
ft. Celeda. Het nummer heet Music is our answer en werd gemaakt door vijf Kortrijkse muzikanten.

Deze muzikanten zijn niet van de minste. Het gaat namelijk om Amenra, Balthazar, Goose, SX en Ozark Henry. De opbrengst van de single gaat opnieuw naar het goede doel.

Back To Back-concerten

Dit jaar zullen er ook opnieuw optredens zijn van verschillende artiesten. Nieuw daarbij is dat het telkens gaat om optredens van twee artiesten, voor eenzelfde goed doel. De twee artiesten spelen hun optredens back to back. Zo krijg je twee sets van 35 minuten in één avond.

Dit zijn de optredens die je kan verwachten:

 • Woensdag 18 december: White Lies en Whispering Sons (opbrengst gaat naar Move To Improve)
 • Donderdag 19 december: Balthazar en Trixie Whitley (opbrengst gaat naar De Korf vzw)
 • Vrijdag 20 december: Bear’s Den en Selah Sue (opbrengst gaat naar Te Gek!?)
 • Zaterdag 21 december: Joost en Kraantje Pappie (opbrengst gaat naar TEJO Kortrijk)
 • Zondag 22 december: Brihang en Het Zesde Metaal (opbrengst gaat naar Streekfonds West-Vlaanderen vzw – De Muziekbank)
 • Maandag 23 december: Zwangere Guy en Arno (opbrengst gaat naar Zwangerinbrussel XL)

De ticketverkoop voor deze concerten start op maandag 9 december om 10:00.

Parties

Naast de optredens, zijn er ook nog eens drie parties. Daar kan je je benen loszwieren voor het goede doel. Het gaat over drie parties met telkens een ander genre. Deze parties gaan telkens door in Depart in Kortrijk.

De eerste party vindt plaats op donderdag 19 december en wordt gehost door Avarage Rob en Omdat Het Kan Soundsystem. Deze party kreeg de naam ‘De Warmste Boit’ en zal ook Glints en Murdock ontvangen. De tweede party staat in het teken van metal en wordt gehost door het Kortrijkse metalfestival Alcatraz. De ‘Alcatraz Metal Party’ vindt plaats op vrijdag 20 december. De derde en laatste party wordt georganiseerd door de Kortrijkse electroband Goose op 21 december.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658