Deense reeks ‘The Nurse’ krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer voor de Deense serie The Nurse gelost. Die zal het verhaal van de verpleegster Christina Aistrup Hansen vertellen. Zij werd verdacht van moord op verschillende patiënten van het Nykøbing Falster Hospital.

Op 27 april 2023 verschijnt de nieuwe Deense reeks The Nurse op Netflix. Na een teaser enkele weken geleden, heeft de reeks nu ook een officiële trailer gekregen. The Nurse zal het verhaal vertellen van Christina Aistrup Hansen een voormalige Deense verpleegster die verdacht werd van moord op vier van haar patiënten. 

The Nurse

in de teaser voor de reeks, die enkele weken geleden al verscheen, was al te zien hoe Pernille Kurzmann (Fanny Bernth) net aan haar eerste job als verpleegster begonnen was in het Nykøbing Falster Hospital in Denemarken. Ze kan het daar al snel goed vinden met Christina Aistrup Hansen (Josephine Park), met wie ze haar eerste nachtshift doet. Tijdens die shift krijgt er al snel een man een hartstilstand en moeten Christina en Pernille hem reanimeren. Met de hulp van Gloria Gaynor overleeft de man het. Maar dat zal niet het geval zijn voor alle patiënten van Christina.

Dat krijgen we nu ook te zien in de officiële trailer van de reeks. Nadat Pernille en Christina de man redden wordt het duo in het ziekenhuis omgedoopt tot “het Dream Team”, maar dat blijft niet duren. Al snel vallen er tijdens hun shift drie doden. Zij komen allemaal om het leven door een hartaanval. Maar omdat een van de slachtoffers nooit eerder hartproblemen had, denkt Pernille dat er meer aan de hand is. Dus start ze haar eigen onderzoek.

Waargebeurd

De reeks is gebaseerd op het boek The Nurse van Kristian Corfixen. Dat boek is dan weer gebaseerd op het waargebeurde verhaal van verpleegster Christina Aistrup Hansen, dat voor een storm zorgde in Denemarken.

In 2015 belde een jonge verpleegster (in de reeks Pernille) namelijk naar de politie omdat ze vermoedde dat haar collega bewust patiënten vermoordde. Wat volgde was een rechtszaak tegen de verpleegster, die heel Denemarken in de ban hield. Tot op heden wordt de zaak gezien als een van de grootse moordzaken in het Scandinavische land.

Bekijk hier de officiële trailer voor The Nurse:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...