Demi Lovato: “Ik ben non-binair”

Zanger en acteur Demi Lovato heeft via sociale media laten weten dat die non-binair is. Daardoor zal die vanaf nu de voornaamwoorden die/hun (they/them) gebruiken. Demi heeft de afgelopen tijd veel nagedacht en daarbij kwam die tot de ontdekking dat non-binair hun genderidentiteit beter omschrijft.

De 28-jarige Demi Lovato heeft laten weten dat die non-binair is. Dat betekent dat die zich niet identificeert als man of vrouw en aangesproken wil worden met de voornaamwoorden die/hun (they/them).

Non-binair

Demi Lovato maakte het nieuws bekend in de eerste aflevering van hun nieuwe podcast-reeks 4D with Demi Lovato. Daar legde Lovato uit dat die na zelfreflectie ontdekte dat die non-binair is. Daardoor wil Lovato vanaf nu aangesproken worden met de voornaamwoorden die/hun (they/them). “Vandaag i de dag. Ik ben zo blij dat ik meer van m’n leven met jullie kan delen. Ik ben trots om met jullie mee te delen dat ik mezelf identificeer als non-binair en officieel mijn voornaamwoorden verander naar die/hun (they/them).” Demi besefte dat die zich non-binair voelde na lang na te denken over hun genderidentiteit. “Ik voel dat dit beter toont hoe ik de fluïditeit in mijn gender ervaar. Op deze manier voel ik mij het meest authentiek en eerlijk tegenover de persoon die ik weet dat ik ben en ook nog aan het ontdekken ben.”

In de aflevering van 4D legt Demi verder uit wat dit voor hun betekent en wat het kan betekenen voor anderen. “Ik wil duidelijk maken dat ik zelf nog steeds aan het leren ben en dus geen expert ben of een woordvoerder.” Daarom laat Demi ook hun vriend Alok Vaid-Menon aan het woord, die een belangrijke stem is binnen de non-binaire gemeenschap.

“Dit met jullie delen opent een nieuw niveau van kwetsbaarheid voor mij. Ik doe dit voor de anderen die nog niet hebben kunnen delen met hun geliefden wie ze echt zijn. Blijf vooral jezelf en weet dat ik veel liefde jullie richting uitstuur”, besluit Demi. Demi is nooit bang geweest om veel, soms harde, details over hun leven te delen. Dat bewees die onlangs nog door in de YouTube-docureeks Dancing with the Devil dieper in te gaan op hun druggebruik en overdosis in 2018.

Bekijk hier de volledige aflevering van de podcast:

Meer
Lees meer...