Demi Lovato gebruikt opnieuw zij/haar-pronouns

Demi Lovato gebruikt sinds kort opnieuw zij/haar-pronouns. De actrice en zangeres liet in mei vorig jaar weten dat ze non-binair was en dus aangesproken wilde worden met die/hun-pronouns. In een nieuw interview laat ze nu weten dat ze nog steeds genderfluïde is, maar dat ze het oké vindt om met zij/haar aangesproken te worden.

Demi Lovato (29) heeft meer uitleg gegeven over haar pronouns. Eerder dit jaar veranderde ze haar pronouns op Instagram. Daar stond niet langer they/them, maar she/her/they/them. In de podcast Spout legt Demi nu uit wat ze daarmee bedoelt en waarom ze die beslissing maakte.

Zij/haar/die/hun

“Ik heb de zij/haar-pronouns opnieuw opgenomen”, liet ze weten in de podcast. Daarbij benadrukte ze wel dat ze zichzelf nog steeds ziet als genderfluïde. Tot voor kort had ze het gevoel dat haar “mannelijke en vrouwelijke energie volledig in balans waren”. “Wanneer ik moest kiezen tussen de mannen- en vrouwentoiletten, had ik niet het gevoel dat er een toilet voor mij was, omdat ik me vrouw noch man voelde. Ik voelde me gewoon een mens. En daar gaat die/hun over. Voor mij was het gewoon je een mens voelen.”

Maar sinds kort voelde Demi dat de balans uit evenwicht was. “Ik begon me meer vrouwelijk te voelen.” Daarom vindt ze het ook weer oké om met zij/haar-pronouns aangesproken te worden. Daarnaast merkte Demi ook dat het voor veel mensen moeilijk was om die/hun-pronouns te gebruiken. “Het is een leerproces. Maar het is belangrijk om te beseffen dat niemand perfect is. Iedereen vergist zich wel eens van pronouns, zeker wanneer ze nog aan het leren zijn. Het gaat gewoon over respect.”

Nieuw album

In de podcast vertelde Demi Lovato ook over haar nieuwe album ‘Holy Fvck’. Dat album verschijnt op vrijdag 19 augustus. Twee nummers van het album zijn al verschenen. Het gaat SKIN OF MY TEETH en SUBSTANCE. Demi laat in de podcast weten dat dat laatste album haar persoonlijke favoriet is.

Beluister hier de aflevering van de podcast op Spotify:

Meer
Lees meer...