Demi Lovato zingt over verslaving en afkicken in nieuwe single ‘Skin of My Teeth’

Demi leaves rehab again/ When is this shit gonna end?“. Dit zijn ze harde, maar supereerlijke openingszinnen van Demi Lovato’s nieuwe single Skin of My Teeth. Daarin omarmt die een nieuwe pop-punk geluid. Daarnaast zingt die ook voor het eerst openlijk over hun gevecht met verslaving.

Demi Lovato lost eindelijk nog eens nieuwe muziek. Dat doet die met het nummer Skin of My Teeth. De zanger dropte ook meteen een bijhorende videoclip, waarin de voormalige Disneyster helemaal voor een grunge-stijl gaat. Daarnaast is het genre van het lied ook een beetje anders dan wat we van hen gewoon zijn, namelijk pop-punk.

Skin of My Teeth

In de nieuwe single horen we veel gitaar, waarbij Lovato’s sterke vocale noten niet ontbreken. Daarbij zingt die hun meest openhartige lyrics tot nu toe. “I’m alive by the skin of my teeth/ I survived but it got harder to breathe/ Asking why doesn’t make it easier/ Go easier on me“, klinkt het in het refrein van het nummer. “God damn it I just want to be free/ But I can’t ’cause it’s a fucking disease“, horen we nog.

In juli 2018 ervoer Lovato een bijna-fatale drugoverdosis. Dat besprak de zanger later uitvoerig in de YouTube-docureeks Demi Lovato: Dancing With the Devil uit 2021. In de doc legde Lovato uit dat die “Californië-nuchter” was geworden. Dat betekent dat die bepaalde stoffen, meestal alcohol en wiet, nog steeds met beperkte mate gebruikt. Eind 2021 ging Lovato echter weer naar een afkickkliniek, waarbij die op Instagram deelde dat deze methode niet meer werkte voor hen. In januari van dit jaar kondigde de Cool for the Summer-zanger dan aan dat er een nieuw muzikaal tijdperk aan zat te komen. Daarbij deelde die een Instagramfoto met het bijschrift: “Een begrafenis voor mijn popmuziek”.

Nieuw album

Eerder deze week kondigde Lovato de komst van hun achtste studioalbum ‘Holy Fvck’ aan. Dat zou op 19 augustus 2022 verschijnen en zou in dezelfde stijl als Skin of My Teeth zijn. Lovato zal vanaf augustus ook op tournee vertrekken met het nieuwe album.

“Het proces van het maken van dit album is het meest bevredigende tot nu toe geweest. Ik ben mijn fans en medewerkers dus zeer dankbaar dat ze met mij op deze reis zijn geweest. Nooit ben ik zekerder geweest van mezelf en mijn muziek. Deze plaat spreekt gewoon voor zich”, zei Lovato in een verklaring. “Aan mijn Lovatics die mijn reis al vanaf het begin hebben gevolgd en ook aan degenen die nu pas meekomen op de rit, bedankt. Deze plaat is voor jullie.”

Bekijk de videoclip van Skin of My Teeth hieronder:

Meer
Lees meer...