Demir en Van Grieken vechten robbertje uit over “groene maatregelen”

Opvallend: Vlaams Belang en N-VA vechten over klimaat- en milieumaatregelen.

  • Een opvallend interview van Zuhal Demir (N-VA), de Vlaams minister voor Omgeving, in Dag Allemaal: daar haalde ze keihard uit naar de groenen. “Die groenen zijn knettergek! Als het van hen afhangt moet iedereen morgen een elektrische wagen en warmtepomp hebben. Mensen kunnen dat niet betalen”, was de quote bij het artikel.
  • Maar dat greep vooral Vlaams Belang aan om Demir collectief in de hoek te zetten: in het Vlaams Parlement kreeg Demir vragen over haar interview. En op zowat alle sociale mediakanalen van Parlementsleden van Vlaams Belang trok men van leer. 
  • “De renovatieverplichting, diesel- en benzineban in 2031 en 2035, een verbod op verkoop van verbrandingsmotoren … Zijn dat maatregelen van Groen? Nee hoor, dat is het beleid van deze Vlaamse Regering onder leiding van N-VA. Maar u moet mij niet geloven, want Zuhal Demir legt het véél beter uit”, zo postte Van Grieken een filmpje met een fragment uit het Vlaams Parlement, met uitspraken van Demir.
  • Bij Vlaams Belang zien ze dat ‘groene beleid’ van Demir al veel langer als dé zwakke plek van N-VA. Geen toeval dus dat nu alle registers opengetrokken werden.
  • Maar Demir sloeg terug, met de partij-teksten van Vlaams Belang in de hand citeerde ze in het Vlaams Parlement: “Vlaanderen wordt een voortrekker van de omschakeling naar proper privévervoer met een tijdlijn voor de uitbanning van diesel en benzine. Dat is bladzijde 115 van uw zelfverklaard ‘sociaal programma’. Ik weet dus eigenlijk niet goed wat u hier komt te vragen, u pleit voor de uitbanning van diesel en benzine, niet wij”. 
  • En toeval of niet: “Enkele uren later waren de teksten van Vlaams Belang ook niet meer online te zien”, zo liet Demir triomfantelijk weten.
Meer
Lees meer...