Deze auteurs scoorden dit jaar het best op de boekenbeurs … en deze keer geen Pascale Naessens of Jeroen Meus

Deze auteurs scoorden dit jaar het best op de boekenbeurs … en deze keer geen Pascale Naessens of Jeroen Meus

De Boekenbeurs van dit jaar zit erop. Er waren dit jaar 143.000 bezoekers, zo’n 7.000 minder dan vorig jaar. De beste verkopende auteur is dit jaar geen Jeroen Meus of Pascale Naessens, maar wel die andere tv-kok: Sandra Bekkari. Daarna volgen Jef Vermassen en Nathalie Meskens.

De 81ste editie van de Boekenbeurs kende een iets andere aanpak dan de vorige jaren. Het event in de Antwerp Expo duurde voor het eerst twee weken, maar sloot tussendoor wel drie dagen. De organisatie wou zo vermijden dat er te kalme dagen waren.

Of die aanpak ook volgend jaar zal gevolgd worden, valt nog af te wachten. Het zorgde namelijk niet voor meer bezoekers, al ligt dat volgens veel schrijvers aan de te hoge toegangsprijs van 10 euro.

Bekkari klopt Naessens en Meus

Koningin van de Boekenbeurs was dit jaar Sandra Bekkari. De VTM-kok was met haar kookboekenreeks ‘Nooit meet diëten’ de best verkopende auteur. Daarmee doet ze dus beter dan die andere koks Pascale Naessens Jeroen Meus, met wie er recent nog een relletje was.

Daarna volgt Jef Vermassen. De advocaat gaf de slachtoffers uit zijn bekende processen een stem in ‘Meester, ik heb geen tranen meer’. Sinds hij zijn eigen programma heeft op VTM, is Vermassen duidelijk populairder dan ooit.

VTM-sterren scoren goed

Ook op plaats drie zien we een VTM-gezicht. Nathalie Meskens kennen we vooral als actrice en als zangeres, maar de Antwerpse kookt ook graag. In ‘Plan Boost’ vind je recepten die haar leven veranderd hebben.

Pieter Aspe schreef met ‘Butlerknop’ het best verkochte fictieboek. ‘Oorsprong’ van Dan Brown staat op plaats twee en ‘Iene Miene Mutte’ van M.J. Arlidge op de derde plaats.

De boekenbeurs lokte minder volk dan vorig jaar

Gesponsorde artikelen