Deze bekende gezichten zullen morgen MIA’s uitreiken

Morgen is het zover. Dan worden de MIA’s uitgereikt aan de beste Belgische artiesten van het moment. De nominaties waren al langer bekendgemaakt en ook de optredens stonden al vast. Nu laat VRT ook weten welke bekende gezichten de prijzen zullen komen uitreiken.

De MIA’s, ofwel de Music Industry Awards, worden op 24 januari 2024 opnieuw uitgereikt. Tijdens die show worden de beste, meest verrassende en leukste muzikale acts in de verf gezet. Vorig jaar gingen de meeste beeldjes naar Pommelien Thijs (3) en Stromae (3).

Dit jaar vindt de show plaats in het Sportpaleis en hoort Pommelien Thijs opnieuw bij de grote favorieten. Als ze een prijs wint, krijgt ze die alvast uit de handen van een van de zojuist bekendgemaakte uitreikers.

De MIA’s

Zoals elk jaar zijn de genomineerden voor de MIA’s een tijdje geleden al bekendgemaakt en was het sindsdien aan de fans om te stemmen. In 11 categorieën moesten zij uitmaken wie de beste is. Daarnaast zijn er ook nog 6 andere categorieën waar enkel mensen in de media- en muziekindustrie op mogen stemmen. In totaal gaat het dus om 17 mogelijke prijzen.

Van die 17 kan zangeres Pommelien Thijs er dus maar liefst 9 winnen. Zij is genomineerd voor de publieksprijzen ‘Album’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’, ‘Hit van het jaar 2023’ en voor de sectorcategorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’. De tweede in het lijstje is woordkunstenaar Brihang met 6 nominaties en daarna volgen Metejoor en dEUS met elk 5 nominaties.

Uitreikers

Wie al die prijzen zouden uitreiken, was tot vandaag nog niet bekend. Ondertussen liet de VRT wel al weten welke lijst aan namen we daarbij kunnen verwachten. Hoewel nog niet geweten is wie precies welke prijs zal presenteren, zullen we dus wel heel wat bekende gezichten op het podium te zien krijgen.

Via Instagram liet VRT weten dat het gaat om niemand minder dan Gloria Monserez, Tom Waes, Michèle Cuvelier, Guga Baúl, Loena Hendrickx, Willem De Schryver, Elisabeth Lucie Baeten, Tine Embrechts, Ella Leyers, Geert Van Rampelberg, Average Rob & Arno The Kid, Kristel Verbeke, Alex Callier, Jennifer Heylen en Bart Cannaerts.

De MIA’s worden op woensdag 24 januari uitgereikt in het Sportpaleis en diezelfde avond uitgezonden op VRT 1.

Meer
Lees meer...