Deze artiesten zullen optreden tijdens de MIA’s

Eind deze maand is het weer zover. Dan worden de MIA’s uitgereikt aan de beste Belgische artiesten van het moment. De nominaties waren al langer bekendgemaakt, maar nu weten we ook welke artiesten er zullen optreden. Net zoals vorig jaar kunnen we opnieuw Metejoor en Pommelien Thijs verwachten. Maar ook Brihang maakt na een pauze zijn terugkeer.

De MIA’s, ofwel de Music Industry Awards, worden op 24 januari 2024 opnieuw uitgereikt. Tijdens die show worden de beste, meest verrassende en leukste muzikale acts in de verf gezet. Vorig jaar gingen de meeste beeldjes naar Pommelien Thijs (3) en Stromae (3).

Dit jaar vindt de show plaats in het Sportpaleis en hoort Pommelien Thijs opnieuw bij de grote favorieten. Het is dan ook geen verrassing dat de zangeres ook opnieuw zal optreden. Zij krijgt naast haar nog een hele lijst aan sterke artiesten.

De MIA’s

Zoals elk jaar zijn de genomineerden voor de MIA’s een tijdje geleden al bekendgemaakt en is het vanaf nu aan de fans om te stemmen. In 11 categorieën moeten zij uitmaken wie de beste is. Daarnaast zijn er ook nog 6 andere categorieën waar enkel mensen in de media- en muziekindustrie op mogen stemmen. In totaal gaat het dus om 17 mogelijke prijzen.

Van die 17 kan zangeres Pommelien Thijs er dus maar liefst 9 winnen. Zij is genomineerd voor de publieksprijzen ‘Album’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’, ‘Hit van het jaar 2023’ en voor de sectorcategorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’. De tweede in het lijstje is woordkunstenaar Brihang met 6 nominaties en daarna volgen Metejoor en dEUS met elk 5 nominaties.

Optredens

Enkele van de artiesten die kans maken op een prijs, zullen tijdens de awardshow ook optreden. Vandaag deelde VRT namelijk wie er allemaal te horen zal zijn. Zowel Metejoor als Pommelien Thijs zijn daarbij opnieuw van de partij. Ook Brihang is terug van even weggeweest en krijgt het gezelschap van hiphopcollega’s Coely, Glints en Dikke.

Daarnaast zal ook Gustaph, dé verrassing van 2023, komen optreden en is ook Portland met zanger Jente Pironet van de partij. Ook Bart Peeters zal op het podium te zien zijn. Hij krijgt tijdens de awardshow de carrièreprijs. De tiende artiest is nog niet bekend.

De MIA’s zijn op 24 januari te zien op VRT 1.

Meer
Lees meer...