‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Portland hoor je in de zevende aflevering

Liefde voor Muziek is alweer toe aan de laatste aflevering van het seizoen. Daarbij ligt de focus op de rockband Portland. Ook zij zullen uiteraard geëerd worden met zes covers van hun nummers en dit is welke songs je zal horen.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Sarah Pepels

Deze week staat Portland centraal. Deze groep draaide jarenlang lang rond zanger Jente Pironet en zangeres Sarah Pepels. Die laatste besloot recent echter afscheid te nemen en is ondertussen vervangen door Nina Kortekaas. In Liefde voor Muziek zien we echter nog een laatste keer Sarah Pepels. Zij krijgt daarbij – samen met Jente Pironet – het ultieme eerbetoon met zes covers.

Jaap Reesema koos voor Pearls, een nummer dat belangrijk is voor Sarah Pepels. Reesema maakt er een opvallend vrolijke versie van die de naam Amsterdam kreeg. “Dit nummer betekent zoveel voor mij. Ik heb dit geschreven in een heel donkere periode en ik vind het mooi dat je er licht aan gaat geven. Ik zat in een dal met heel veel angsten. Het is echt anders dan ik ooit gezongen heb …”, legt Sarah uit.

Vrolijke en emotionele covers

Daarna is het aan K3 en zij kiezen voor een cover van Pouring Rain. “Het is één van de eerste liedjes die we ooit gemaakt hebben”, zegt Jente daarover. “Dit is mijn favoriet uit heel jullie repertoire. Het is zo tragisch en mooi, maar we hebben er wel een twist aan gegeven op het einde”, verklaart Hanne de keuze.

DAAN kiest met Killer’s Mind voor een van de grootste hits van Portland. “Ik heb voor één keer geprobeerd om zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke lied te blijven. De combinatie van het ijzige, koele en gedesinteresseerde vond ik heel intrigerend en ook de melodie pakt me helemaal”, klinkt hij enthousiast.

Günther Neefs verrast dan weer met een dansbare versie van You Misread Me. “Dreampop ligt helemaal buiten mijn comfortzone”, zegt hij daar zelf over. Metejoor en Stef Bos tot slot gaan de emotionele tour op. Die eerste doet dan met het breekbare Aftermath. “Het nummer gaat over de nasleep van een tragische relatiebreuk en is echt waanzinnig sterk”, legt hij uit. Stef Bos zorgt eveneens voor traantjes met Ally Ally.

Portland

Portland zelf kiest voor Weird Ways van Strand Of Oaks. “Deze band heeft meteen na ons opgetreden op Rock Werchter. We spelen dit nummer sindsdien ook altijd tijdens onze soundcheck voor de fun. Heel Jente zijn leven draaide trouwens rond het kunnen optreden op Rock Werchter”, vertelt Sarah. Op het moment zelf werd hij echter overmand door stress. “Ik zat backstage over te geven en herinner me niets meer van het optreden zelf. Het was: black-out en enjoy!”, zegt Jente.

Meer
Lees meer...