‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van K3 worden gecoverd in de eerste aflevering

Het negende seizoen van Liefde voor Muziek wordt afgetrapt met een aflevering over K3. Daarbij zullen de zes andere aanwezige muzikanten elk een song van de meidengroep coveren. Dat levert – zoals we gewoon zijn – weer heel wat pareltjes op.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

K3

Het negende seizoen van het succesvolle programma gaat morgen, op dinsdag 4 april, van start op VTM. Daarin krijgen we DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3, Metejoor, Portland en Stef Bos te zien. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen draait rond K3. Daarvan weten we nu welke nummers er gecoverd zullen worden.

DAAN en Jaap Reesema

K3 bestaat ondertussen al vijftien jaar en maakte in die tijd tientallen songs. Hun collega-artiesten hadden dus meer dan keuze genoeg om een boeiende cover te vinden. DAAN koos daarbij voor De Drie Biggetjes. “Ik hoorde dat K3 meedeed aan Liefde voor Muziek en ik was meteen verkocht om ook mee te doen. Als kind had ik een obsessie voor biggetjes, dus ik heb dat nummer gekozen. Ik heb het alleen wat stouter gemaakt. Het zijn varkens geworden …”, vertelt hij over zijn Engelse versie Little Pigs.

Ook Jaap Reesema koos zijn nummer om een heel persoonlijke reden, namelijk Oma’s aan De Top. “Mijn vrouw Kim heeft haar oma verloren. Haar laatste woorden waren: treur maar niet om mij, want ik ben bij je”, zegt de Nederlander over zijn cover die de naam Ik Ben Bij Je kreeg. Jaap Reesema raakt met zijn versie ook duidelijk Hanne. “Ik heb nog niet zo lang geleden drie grootouders verloren. Het nummer vertaalt dat je verdrietig mag zijn, maar dat er ook veel is om dankbaar voor te zijn en kracht uit te halen”, legt ze uit.

Portland en Günther Neefs

Portland kiest dan weer voor Mijn Held. Jente en Sarah gaan daarbij ook voor een Engelstalige versie. “Zowel Sarah als ik hebben iemand in de familie met dementie. Het is een prachtig nummer met een pakkende boodschap. Het verhaal klopte voor ons”, legt Jente uit.

Günther Neefs kiest dan weer een jazzy cover van Waterval. “Dit is mijn overwinningsnummer dus ik hoopte dat iemand dit zou doen en er iets eigen van zou maken. Dat was het echt!”, klinkt Julia enthousiast.

Stef Bos en Metejoor

Misschien wel het meest onverwachte optreden komt van Stef Bos. Hij gaat namelijk voor een dansbare versie van Verliefd. “Het gaat over een ‘jongetje’ van 60 die het afschuwelijk zou vinden om nu verliefd te worden, want dan ben je de controle kwijt”, legt hij uit.

De cover van Metejoor werd eerder al op ons losgelaten. Hij schakelde namelijk Jaap Reesema om in 10.000 Luchtballonnen als duet te brengen. De aflevering wordt afgesloten met een cover van K3 zelf. Zij kiezen daarbij voor Levitating van Dua Lipa, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot Kinderhart.

Liefde voor Muziek is vanaf dinsdag 4 april wekelijks om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...