‘Liefde voor Muziek’: Deze kandidaten doen mee aan het negende seizoen

Het nieuwe, en ondertussen al negende, seizoen van Liefde voor Muziek is vanaf het voorjaar van 2023 te zien op VTM. Ook dit jaar wisten de makers van het programma een mooie, zeer gevarieerde groep artiesten te verzamelen. DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3, Metejoor, Portland en Stef Bos gaan de muzikale uitdaging aan om elkaars nummers in een nieuw jasje te steken.

Sinds 2015 waren al acht seizoen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Voor het negende seizoen, dat in het voorjaar van 2023 te zien is op VTM, mogen we meer van hetzelfde verwachten. VTM wist namelijk een opvallende verzameling van verschillende genres samen te brengen. We kijken nu dus al uit naar wat zij met elkaars bekende hits zullen doen en hoe ze die muzikale grenzen zullen doorbreken.

Twee Nederlandse artiesten

Net als vorig jaar – met Davina Michelle en Suzan & Freek – is er ook dit jaar dubbele Nederlandse vertegenwoordiging in Liefde voor Muziek. De bekendste naam daarbij is ongetwijfeld Stef Bos. De 61-jarige Nederlander, die al enige tijd in Zuid-Afrika woont, staat al meer dan 30 jaar op de planken. Hij scoorde in die tijd al meerdere hits in ons land.

Minder bekend zijn Jaap Reesema. Toch is Liefde voor Muziek voor de Nederlandse singer-songwriter geen onbekend terrein. In seizoen 6 hielp hij Regi en Olivia Trappeniers namelijk met hun cover van Kom Wat Dichterbij. Ook is hij in ons land bekend van Nu Wij Niet Meer Praten, een samenwerking met Pommelien Thijs. Internationaal werkte hij met nog veel meer grote artiesten, zoals Hardwell, David Guetta, Armin van Buuren en Lost Frequencies, samen.

K3 en Portland

Ex-K3’tjes die hun kans wagen aan Liefde voor Muziek zijn we ondertussen al gewoon. Zo waren zowel Karen Damen als Josje Huisman eerder al te zien in het programma. Deze keer doet het trio, met nieuwkomer Julia, als groep mee. Benieuwd wie zich aan hun hit Waterval waagt.

De volgende niet-soloartiest is het duo Portland. Zij zijn mogelijk de minst bekende naam op de deelnemerslijst. Maar met hun alternatieve, melancholische rock- en popsound schopten ze het in 2016 tot in de finale van Humo’s Rock Rally en in 2018 wonnen ze De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In het VTM-programma The Best Of bewezen ze met hun Engelstalige cover van Ergens Onderweg van De Mens al om klaar te zijn voor Liefde voor Muziek.

DAAN, Günther Neefs en Metejoor

Tot slot wist de productie van Liefde voor Muziek ook drie bekende Belgische mannelijke soloartiesten te overtuigen om deel te nemen aan het negende seizoen. “Tijd voor iets vrolijk en zot, dacht ik. Zeker na de voorbije coronajaren. Met Jeroen Swinnen, de orkestleider, heb ik net een straf nieuw album opgenomen”, verklaart DAAN zijn deelname.

“Live zingen met topmuzikanten, dat is waar ik echt van hou. Een muzikale reis, overgoten met zon, lekker eten en nieuwe vrienden met eenzelfde liefde”, klinkt ook Günther Neefs enthousiast. En ook Metejoor ziet het avontuur duidelijk zitten. “Ik vind het superspannend om nummers van andere artiesten in een eigen jasje te steken. En nu de opnames dichterbij komen, begin ik ook echt zenuwachtig te worden om mijn eigen nummers in een andere versie te horen. Het is immers de eerste keer ooit dat collega-artiesten dat voor mij gaan doen. Ik kan nauwelijks wachten!”, besluit hij.

Meer
Lees meer...