Julia, de nieuwe blonde van K3, had tot voor kort bruine krullen

Ondanks de diversiteit in gender, afkomst en haarkleur bij de meer dan 22.000 ingeschreven bleek na een lange zoektocht opnieuw een blanke blondine de beste te zijn. Julia Boschman (19) treedt daarmee in de voetsporen van haar blonde voorgangers Kathleen, Josje en Klaasje. Een blik op haar Instagram toont echter dat de Nederlandse tot voor kort bruin haar had.

Al van bij de oprichting van K3 in 1998 bestaat de groep uit één iemand met zwart haar, één iemand met ros haar en één iemand met blond haar. Opvallend genoeg is het vooral die laatste rol die al vaak voor ‘problemen’ zorgde. Zo was de eerste blonde van de groep, die toen nog Mascara heette, eigenlijk Kelly Cobbaut. Na één nummer stapte zij echter al op om musical te gaan studeren in Nederland en dus mocht manager Niels William op zoek naar een nieuw blondje.

Zoektocht naar eerste blonde

Zijn eerste keuze daarvoor was niemand minder dan Deborah Ostrega, van nature nochtans geen blondine. Haar haar verven was echter niet het grootste probleem, maar wel het feit dat de groep in het Nederlands zong. Uiteindelijk vond Niels William met Kathleen Aerts een nieuwe zangeres om de groep compleet te maken. Zo was meteen de naam K3 meteen ook geboren.

Kathleen zou uiteindelijk 12 jaar bij K3 blijven om in 2010 opgevolgd te worden door de Nederlandse Josje Huisman. In 2016 kondigde zij haar vertrek aan en toen besloot Studio 100 via het programma K3 zoekt K3 meteen op zoek te gaan naar een volledige nieuwe samenstelling. Tijdens dat programma was er veel aandacht voor het behouden van de drie kenmerkende haarkleuren.

Vrouwelijke, blonde finalistes

Toen Klaasje begin dit jaar aankondigde K3 te willen verlaten, verraste Studio 100 door te zeggen dat er geen fysieke of uiterlijke eisen waren voor haar vervanger. Gender, haarkleur of huidskleur speelde geen rol voor wie zich geroepen voelde om zijn, haar of hun kans te wagen in K2 zoekt K3. Dat leverde een heel diverse groep op tijdens de auditieshows, maar wel vier vrouwelijke finalisten, waarvan hooguit Diede met wat goede wil niet blond genoemd kon worden.

Uiteindelijk kwam de 19-jarige Nederlandse Julia Boschman uit Bergen op Zoom als winnares uit de bus. De blonde krullen van Klaasje Meijer worden dus vervangen door nog meer blonde krullen. Een blik op haar Instagram toont echter dat Julia haar haar speciaal voor K2 zoekt K3 blond verfde. Oude foto’s lijken haar natuurlijk bruin haar te tonen. Dat kreeg door de jaren heen soms al eens een iets lichtere tint, maar blond werd Julia pas vlak voor haar auditie. Een drama is dat uiteraard niet, het toont vooral haar gedrevenheid. Daarnaast waren ook Josje en Kathleen geen natuurlijke blondines.

Zo zag Julia Boschman er begin dit jaar nog uit

De krullen heeft het nieuwe K3’tje wel al altijd gehad

Dit lijkt de natuurlijke haarkleur te zijn van Julia

Meer
Lees meer...