‘K2 zoekt K3’: Dit is het nieuwe lid van K3!

Meer dan 9,5 maanden na het verrassende nieuws dat Klaasje K3 verlaat en 2,5 maanden na de start van K2 zoekt K3 kennen we eindelijk het nieuwe K3’tje. Na een razend spannende finale kwam Julia uiteindelijk als winnaar uit de bus. Het waren Hanne en Marthe zelf die haar in het ultieme slot van de wedstrijd kozen boven Amy. Diede en Celester sneuvelden al eerder in de finale.

Na het overleven van de eerste preselecties, de audities vooraf in Vilvoorde en tijdens de eerste afleveringen K2 zoekt K3 en vier studioshows kwam het voor de vier overgebleven kandidaten aan op nog één ultieme, uitputtende, live uitgezonden finaleshow. Dat viertal werd in de loop van de avond uitgedund tot twee superfinalisten. Daarna was het aan Hanne en (de door een coronabesmetting virtueel aanwezige) Marthe om de allerlaatste beslissing te nemen en hun nieuwe collega te kiezen.

Diede eerste afvaller

Diede zag haar droom als eerste aan diggelen vliegen. In de eerste ronde betraden de vier kandidaten het podium samen met de virtuele Marthe en Hanne om een gloednieuw K3-nummer te brengen. Julia en Amy konden met hun optreden de kijker het meest overtuigen en waren zo meteen zeker van de volgende ronde. De twee overblijvers moesten rekenen op de vakjury om gered te worden. Die vijfkoppige jury van Gert, Samantha, Natalia, Gordon en Ingeborg koos uiteindelijk voor Celester, waardoor Diede de eerste afvaller uit de finale werd.

Kijkers sturen Julia naar finale, jury kiest nipt voor Amy

De drie overgebleven finalisten moesten daarna elk een solonummer zingen dat ze al eerder brachten tijdens K2 zoekt K3. Julia wist daarbij opnieuw de kijkers te overtuigen en was zo zeker van een plaats in en ultieme finale. Daarna was het opnieuw aan de jury om te kiezen tussen Amy en Celester en dat werd een ware thriller. Nadat Gordon en Samantha voor Celester kozen en Ingeborg en Natalia voor Amy, was het Gert Verhulst die de knoop moest doorhakken. Hij koos – zonder commentaar – voor Amy.

Hanne en Marthe moesten dus kiezen tussen Amy en Julia als opvolger van Klaasje en bijgevolg hun nieuwe collega. Hun keuze ging uiteindelijk uit naar Julia, die compleet overdonderd was door haar overwinning en het vooruitzicht om vanaf nu deel uit te maken van K3.

Julia haalde het op het einde van Amy – Bron: VTM
Meer
Lees meer...