Left Right
scrollTop top

‘K2 zoekt K3’: Zo zal finale zonder Marthe eruitzien


K2 zoekt K3
© VTM

Nu zaterdag, op 27 november 2021, is het na een maandenlange afvalrace eindelijk tijd voor de finale van K2 zoekt K3. Daarin zal beslist worden wie de opvolgster wordt van Klaasje in K3. Maar die finale zal niet volledig zoals gepland kunnen doorgaan, want Marthe De Pillecyn heeft positief getest op het coronavirus.

Zaterdag zullen we weten wie van K2 opnieuw K3 maakt. Vanaf dan zal Amy, Celester, Diede of Julia zich het derde K3’tje mogen noemen. De finale zal live uitgezonden worden, waarbij ook de fans thuis eindelijk inspraak krijgen op het resultaat. Maar die finale zal er niet helemaal uitzien zoals gepland.

Corona

Marthe, de helft van K2, heeft namelijk positief getest op het coronavirus. Marthe stelt het goed, maar moet in quarantaine blijven, waardoor ze dus niet fysiek aanwezig zal zijn tijdens de finale van K2 zoekt K3.

VTM laat weten dat ze wél deel zal uitmaken van de show en zelfs samen met Hanne en de finalisten zal optreden. Hoe dat precies in z’n werk zal gaan, wil de zender voorlopig nog niet kwijt.

Drie rondes

De finale van K2 zoekt K3 zal verlopen in drie rondes. Zoals gewoonlijk wordt de show afgetrapt met een groepsoptreden. Daarbij zullen we voor de eerste keer het nieuwe K3-nummer Straal! te horen krijgen. Maar ook de rest van de show zal vol zitten met nieuwe K3-nummers.

Eerste ronde

In de eerste ronde brengen de vier finalisten elk een nieuw nummer van K3 samen met Hanne en “niet fysiek aanwezige” Marthe. Het gaat daarbij om de volgende nummers.

  • Amy, Hanne en Marthe zingen Superster
  • Celester, Hanne en Marthe zingen Tsjikke Boem
  • Diede, Hanne en Marthe zingen Kruisje Op Een Wereldkaart
  • Julia, Hanne en Marthe zingen Giddy-Up-A-Gogo

Na deze eerste ronde is het voor de eerste keer aan de kijker. Zij kiezen via live voting twee kandidaten die rechtstreeks doorgaan naar de volgende ronde. De jury kan daar nog één kandidate aan toevoegen. Die drie gaan dan verder naar de tweede ronde.

Tweede ronde

In de tweede ronde krijgen we de drie overblijvende finalisten nog eens te zien. Daarbij zingen ze elk een solonummer dat ze al een keer brachten tijdens K2 zoekt K3.

Na deze ronde kiest kijkend Vlaanderen en Nederland één favoriet en mag ook de jury één kandidate aanduiden. Die twee gaan dan verder naar de allerlaatste ronde.

Derde ronde

In de derde en allerlaatste ronde komen Hanne en virtuele Marthe nog eens meedoen. Zij brengen samen met de twee finalistes een “bijzondere remix van Waterval“.

Daarna ligt de beslissing volledig in de handen van Hanne en Marthe en zullen zij beslissen wie hun nieuwe collega wordt.

De finale van K2 zoekt K3 is zaterdag 27 november 2021 om 19.55 uur te zien op VTM en VTM GO.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…