‘Liefde voor Muziek’: Deze liedjes zingen de deelnemers in de eerste aflevering

Vanaf maandag 4 april is het tijd voor een nieuw seizoen van Liefde voor Muziek. Daarin zullen Ozark Henry, CAMILLE, Koen Buyse van Zornik, Davina Michelle, Margriet Hermans, Pat Krimson & Loredana en Suzan & Freek elke week liedjes van elkaar brengen. In de eerste aflevering worden Suzan & Freek gevierd. Het Nederlandse koppel valt alvast van de ene verrassing in de andere.

In het achtste seizoen van Liefde voor Muziek krijgen we, zoals elk jaar, een mengelmoes van grote artiesten voorgeschoteld. Ze brengen elkaars nummers, terwijl ze zich in een zonnige en gezellige setting bevinden. Dit jaar is dat in Frankrijk, waar de deelnemers muziek combineren met lekkere wijn en heel wat liefde.

Suzan & Freek

De allereerste aflevering draait om het Nederlandse duo Suzan & Freek. Zij werden in België vooral bekend door Als Het Avond Is, maar hebben er sindsdien nog heel wat hitjes bij gedaan. Ze deden eerder al mee aan Beste Zangers, de Nederlandse versie van Liefde voor Muziek, waar ze onder andere gevierd werden door Stef Bos, Miss Montreal en Milow.

Deze keer is het dus aan andere artiesten. Het Nederlandse duo wordt door CAMILLE meteen verrast met een West-Vlaamse versie van Blauwe Dag. En ook Ozark Henry zorgt voor een primeur, want hij zingt met Deze Is Voor Mij voor het eerst in het Nederlands.

Koen Buyse zal een Engelstalige versie van De Overkant brengen. Hij herdoopt het lied tot On The Other Side en gooit er een gigantische portie gitaarwerk bij. De Nederlandse Davina Michelle kiest dan weer voor Gold Plated Love, haar eigen versie van het lied Goud.

Het bekendste nummer van het duo wordt gebracht door Patje Krimson & Loredana. Zij verwerken Als het avond is tot het dansbare When The Lights Go Down en overdonderen de andere artiesten. Daarna is het aan Margriet Hermans, die haar eigen versie van Spiegelbeeld brengt, misschien wel het meest onbekende lied van de avond. Als afsluiter brengen Suzan & Freek Genoten van Guus Meeuwis.

Bekijk de eerste preview van Liefde Voor Muziek hier:

Liefde Voor Muziek is elke maandag om 20.35 te zien op VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...