‘Liefde voor Muziek’ stelt artiesten seizoen acht voor

Al voor de achtste keer gaan bekende Vlaamse én Nederlandse artiesten samen op reis tijdens Liefde voor Muziek. We wisten al dat het programma zou terugkomen en nu weten we ook wie de artiesten zijn die dit jaar elkaars werk onder handen zullen nemen.

VTM gaat opnieuw voor een interessante mix aan deelnemers voor het achtste seizoen van Liefde voor Muziek. Het gaat deze keer om vijf soloartiesten en twee muzikale duo’s. Met dance, rock en Vlaamse charme in de mix beloven de covers opnieuw verrassend te worden.

Camille
VTM

Camille

De eerste artieste is meteen ook de jongste van de bende. Het gaat om de 20-jarige Camille Dhont. Zij werd bekend door haar hoofdrol in de succesvolle Ketnetreeks #LikeMe. Daarna werkte ze samen met Regi voor de nummers Vechter en Vergeet de Tijd. Deze zomer veroverde ze de hitlijsten met haar eerste solosingle Vuurwerk en die werd een hit van formaat.

Door haar rol in #LikeMe heeft Camille natuurlijk al wat ervaring met het brengen van covers. Zelf is ze ook door het dolle heen dat ze zo vroeg in haar muzikale carrière al gevraagd werd voor Liefde voor Muziek. “Ik ben zo vereerd dat ik met al die grote namen mee op muziekreis mag! Ik ben een trouwe fan van het programma en zat elk jaar voor het tv-scherm. Ik heb er ongelofelijk veel zin in en ga mijn uiterste best doen om alle andere artiesten te verrassen met mijn versies van hun liedjes.”

Davina Michelle

Davina Michelle
VTM

Dit jaar zijn er twee Nederlandse artiesten te vinden in de mix. Het gaat daarbij om één solozangeres en één duo. De solozangeres is Davina Michelle. Nederland leerde Davina kennen in 2016 tijdens het programma Idols. Toen ze in 2017 een cover van het nummer What About Us van P!nk deelde op YouTube werd deze opgepikt door de Amerikaanse zangeres zelf en had Davina enkele optredens in de Verenigde Staten te pakken.

In België werd ze vooral bekend door de monsterhit Hoe het Danst, die ze in 2019 uitbracht in samenwerking met Marco Borsato en Armin Van Buuren. Later zong ze ook het titelnummer van Big Brother in samen met Woodie Smalls. En eerder dit jaar was ze te zien als intervalact tijdens het Eurovisiesongfestival.

Ook Davina Michelle heeft al ervaring met covers. Zo was ze al te zien in de Nederlandse versie van Liefde voor Muziek, Beste Zangers. Daar bracht ze in 2018 een cover van het nummer Duurt Te Lang van de Nederlandse rapper Glen Faria alias MC Fit, die schopte het tot nummer één in de hitlijsten in Nederland. En ook nu is ze er helemaal klaar voor. “Ik heb onwijs veel zin in de opnames! Niet alleen omdat ik reuze benieuwd ben naar wat iedereen heeft voorbereid, maar vooral om m’n Vlaamse collega’s te ontmoeten en beter te leren kennen. Hierdoor krijgt een liedje opeens veel meer betekenis en hopelijk kunnen we kijkers hiermee laten voelen wat echte liefde voor muziek is.”

Koen Buyse
Ronny Van Casteren/VTM

Koen Buyse (Zornik)

De volgende deelnemer is Koen Buyse en hem moeten we eigenlijk als een band zien. Koen Buyse is namelijk de frontman van de band Zornik die al meer dan twintig jaar muziek maakt. Je kent ongetwijfeld de nummers It’s So Unreal en Scared of Myself nog wel uit het rijkgevulde oeuvre van Zornik.

Koen Buyse is zo blij dat hij zelfs nieuwe woordenschat uitvond om zijn gevoel te omschrijven. “Ik ben zelden zo ‘dubbel’ nieuwsgierig en enthousiast geweest. Enerzijds erg nieuwsgierig naar wat de andere artiesten van mijn songs gaan maken en anderzijds heel enthousiast om hun eigen songs te laten knallen in mijn eigen versie. Noem het ’nieuwsiast’ of ‘enthougierig’. De gitaren zijn alvast gestemd, versterkers staan op 11 en mijn liefde voor muziek is groter dan ooit tevoren!”

Margriet Hermans
VTM

Margriet Hermans

De volgende deelnemers is een Vlaamse klassieker op zichzelf. Het gaat om Margriet Hermans die doorheen de jaren verschillende hits te pakken had. Hoewel sommigen haar enkel kennen als presentatrice startte Margriet Hermans haar carrière als zangeres met hits als Alle mooie mannen zijn zo lelijk en Laissez Rouler Le Bon Temps, Jacqueline.

Margriet hoopt met haar deelname dat een nieuwe generatie haar muziek zal leren kennen. “Wat was dat een heerlijk telefoontje van VTM toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen aan Liefde voor Muziek, een icoon van een programma. Volgend jaar staat de carrièreteller op 35 jaar dus ik hoop Vlaanderen er nog eens aan te herinneren dat ik zangeres ben. Wat een uitdaging om als oudste van het gezelschap het repertoire van al dat jong volk te leren kennen en te leren interpreteren met zulk een voortreffelijke band. Dit wordt naast de uitdaging puur muzikaal genieten. Tof tof tof!”

Ozark Henry

Ozark Henry
Johan Jacobse/VTM

Ozark Henry is het muzikale project van Piet Goddaer. Onder de naam Ozark Henry maakt hij al jarenlang alternatieve muziek. Doorheen de jaren scoorde hij verschillende hits waarmee hij maar liefst zeven Music Industry Awards (MIA’s) bij elkaar sprokkelde. Tot z’n grootste hits behoren onder andere Sweet Instigator, Indian Summer, These Days, I’m Your Sacrifice en This One’s for you.

Het is niet de eerste keer dat VTM probeert om Ozark Henry in Liefde voor Muziek te krijgen. Maar de vorige keer moest hij passen. “Een paar jaar terug mocht het met mijn agenda niet lukken om mee te doen, nu wel. Nadat ik de laatste 7 jaar vooral met onderzoek bezig ben geweest, kijk ik er reikhalzend naar uit om terug gewoon muziek te maken, samen muziek te spelen en andere artiesten en hun repertoire te ontdekken. Music was my first love. Om dit onder het oog van de camera te doen is buiten mijn comfortzone, maar maakt me tegelijk ook extra nieuwsgierig. Laat het avontuur maar beginnen.”

Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola)

2Fabiola
VTM

Het duo dat ons waarschijnlijk de opvallendste covers zal brengen is 2 Fabiola. Het duo, bestaande uit Pat Krimson en zangeres Loredana maakte in de jaren 90 al hits als Lift U Up, Magic Flight en Freak Out, maar keerde enkele jaren geleden ook terug met een deelname aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival met het aanstekelijke She’s After My Piano.

“We zijn heel benieuwd naar de invloeden en bewerkingen van de andere artiesten op onze songs. Zelf willen we met onze eigen dance-sound en de vocals van Loredana ieders hart veroveren, dus zet de tafels maar aan de kant and put on your dancing-shoes! Er zijn een paar zeer straffe vurige madammen bij, dus aan ons de boys om het hoofd koel te houden”, klinkt het bij Pat Krimson. Ook Loredana ziet het zitten. “Tuurlijk waren we al langer fan van het programma, maar het doet echt iets met een artiest als je nu al die songs zelf onder handen mag nemen en kneden naar je eigen versie. For the bigger & bolda!”

Suzan & Freek

Suzan & Freek
VTM

Ook de laatste artiest is eigenlijk een duo. Het gaat om het Nederlandse koppel Suzan & Freek. Zij scoorden een monsterhit in Nederland en Vlaanderen met het nummer Als Het Avond Is en waren daarna vertrokken voor een carrière van de ene tophit na de andere. Hun muziek is vaak ingetogener dus kijken we al vooral uit naar wat zij gaan doen met het hevigere werk van Zornik en 2 Fabiola. Ook Suzan & Freek waren eerder al te zien in de Nederlandse versie van het programma, dus ook zij weten perfect wat hen te doen staat.

“We zijn enorme fan van Liefde Voor Muziek en zijn daarom ook heel blij dat we dit jaar mogen deelnemen”, klinkt het bij het Nederlandse duo. “Uit ervaring weten we hoe bijzonder het is om met een groep artiesten op reis te gaan en in elkaars repertoire te duiken. Davina Michelle kennen we natuurlijk als mede-Nederlandse, en we hebben 2 Fabiola en Camille ontmoet tijdens Tien Om Te Zien. De rest kennen we voorlopig alleen nog van hun mooie liedjes, dus we kunnen niet wachten om ze beter te leren kennen. We verwachten dat het een schoolreis wordt, waarvan we hopelijk na een prachtige week huiswaarts keren met nieuwe verhalen, nieuwe versies van liedjes en vooral nieuwe vriendschappen.”

Meer
Lees meer...