Davina Michelle en Snelle scoren een hit met ’17 miljoen mensen’ over coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft al heel wat schade aangericht binnen de muziekwereld. Toch draaien Davina Michelle en Snelle het in een positieve richting. De twee zongen samen in een leeg Ahoy, de Nederlandse versie van het Sportpaleis, een lied over hoe we nu samen sterk moeten staan en het werd meteen een hit.

Een initiatief van de Nederlandse radiozender 538 en zangeres Davina Michelle, vooral bekend door de hit Hoe Het Danst, zet verschillende artiesten, vanop een afstand, samen in een lege zaal. Dat optreden wordt professioneel gefilmd en iedere week op sociale media gedeeld. Op die manier wil de radiozender de artiesten dichter bij de mensen brengen, en vechten tegen de eenzaamheid die velen nu voelen.

17 miljoen mensen

In de eerste aflevering was Snelle een van de gasten. De zanger schreef speciaal voor die gelegenheid een tekst over de coronacrisis. Dat leidde tot 17 miljoen mensen. Ondanks het feit dat het nummer korter is dan twee minuten, ging het als een lopend vuurtje voor de twee Nederlandse artiesten. Kort na de release op YouTube eisten mensen al een downloadbare versie van het lied, en werd het massaal gedeeld.

Snelle schreef de tekst op een bestaand lied van Fluitsma & Van Tijn. Het originele heet 15 miljoen mensen en werd oorspronkelijk geschreven voor een reclamespot voor een Nederlandse bank. Nu, meer dan 20 jaar later, zijn onze Noorderburen met twee miljoen mensen meer. Twee miljoen extra mensen die zich aan de maatregelen moeten houden, en die door het lied van Snelle en Davina Michelle misschien iets meer erkenning vinden. In de tekst gaat het namelijk vooral over hoe we nu samen sterk moeten staan en hoe dankbaar we moeten zijn voor de kleine dingen. Het refrein is bijna identiek aan het origineel.

“Muziek verbindt”

Volgens Davina Michelle was het samenbrengen van mensen (vanop afstand) het grootste doel van dit inititatief. “Juist in deze tijd merk je dat muziek heel erg verbindt. Heel veel mensen zitten nu alleen thuis en mogen niet direct fysiek contact hebben en gaan zich daardoor waarschijnlijk heel erg eenzaam voelen. Wat we met het concert uitstralen is dat we er wel wat van kunnen maken, als we het maar met zijn allen doen.” Wij wanen ons als Belgen voor dit lied graag even part of the team, alsof het lied even goed 28 miljoen mensen had kunnen heten.

Ook de komende weken zijn er nog afleveringen met nieuwe optredens te zien op de YouTube van Radio 538.

Meer
Lees meer...