Left Right
scrollTop top

Hilarische parodie over viroloog Marc Van Ranst en het coronavirus gaat viraal


Marc Van Ranst
© Screenshot YouTube

In tijden van corona en sociaal isolement mag er ook al eens gelachen worden. Dat dachten Jeff en Pieterjan “P-jay”, de twee jongens achter het YouTubekanaal Supercontent. Zij maakten een hilarische parodie van het nummer Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin Van Buuren en Davina Michelle.

De kans is groot dat je tot voor enkele weken geleden nog nooit van Marc Van Ranst had gehoord. Maar ondertussen is dat zo goed als onmogelijk. De viroloog verschijnt dagelijks op tv om iedereen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen van het coronavirus.

Het Marc Van Ranst lied

Supercontent maakte van de monsterhit Hoe Het Danst een ode aan Marc Van Ranst. De viroloog draait tegenwoordig namelijk overuren en is werkelijk overal met zijn informatie over het coronavirus.

In het nummer geven Jeff en P-jay ook nog enkele nuttige tips over de bestrijding van het coronavirus. Zo zet je best een stapje opzij, was je je handen best met voldoende zeep en moet je vooral NIET HAMSTEREN. En het is nog catchy ook.

Het nummer bereikte ondertussen ook al Marc Van Ranst zelf en die bedankte de jongens voor het nummer. “Bedankt, Pieterjan en Jeff! Grappig! En wat een gelukkig toeval dat Ranst rijmt op danst”, zo liet hij weten op Twitter.

Beluister hier het Marc Van Ranst-lied:

Viraal

Het Marc Van Ranst lied werd meteen een hit. Het nummer staat nog maar een dag op YouTube en werd nu al meer dan 225.000 keer bekeken. Goed voor de eerste plaats op de Belgische trendinglijst.

In de comments worden de jongens vooral bedankt om de dagen, die tegenwoordig vooral eenzaam en angstig zijn, op te fleuren. Wij hopen alvast dat het nummer ook op single uitgebracht wordt: een nummer één-hit in wording!

Het duo heeft nog 9 andere hits gemaakt om de quarantaine te overleven:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update