Pommelien Thijs maar liefst negen (!) keer genomineerd bij de MIA’s

Het jaar zit er bijna op en dat betekent dat ook de awardshows er weer zitten aan te komen. Hoewel het op de uitreiking van de MIA’s nog wachten is tot januari, zijn de genomineerden nu alvast bekendgemaakt. Net zoals vorig jaar kan zangeres Pommelien Thijs opnieuw op heel wat nominaties rekenen. Ook Metejoor, dEUS en Brihang maken veel kans.

De MIA’s, ofwel de Music Industry Awards, worden op 24 januari 2024 opnieuw uitgereikt. Tijdens die show worden de beste, meest verrassende en leukste muzikale acts in de verf gezet. Vorig jaar gingen de meeste beeldjes naar Pommelien Thijs (3) en Stromae (3). Die laatste is dit jaar niet genomineerd, maar Pommelien Thijs wordt opnieuw als topfavoriet gezien. Zij kan rekenen op maar liefst 9 (!) nominaties.

De MIA’s 2023

Zoals elk jaar zijn de genomineerden bekendgemaakt en is het vanaf nu aan de fans om te stemmen. In 11 categorieën moeten zij uitmaken wie de beste is. Daarnaast zijn er ook nog 6 andere categorieën waar enkel mensen in de media- en muziekindustrie op mogen stemmen. In totaal gaat het dus om 17 mogelijke prijzen.

Van die 17 kan zangeres Pommelien Thijs er dus maar liefst 9 winnen. Zij is genomineerd voor de publieksprijzen ‘Album’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’, ‘Hit van het jaar 2023’ en voor de sectorcategorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’. De tweede in het lijstje is woordkunstenaar Brihang met 6 nominaties en daarna volgen Metejoor en dEUS met elk 5 nominaties.

“Maf”

Het gaat dus hard voor de 22-jarige Pommelien. Vorige editie werd ze nog gezien als ‘Doorbraak van het Jaar’ en deze keer volgt dus zo goed als al de rest. Via Instagram reageert ze alvast op de vele nominaties. “9 nominaties voor de MIA’s is MAF. Dankuwel”, klinkt het. “Merci voor al jullie enthousiasme dit jaar, het is me al eentje geweest.”

Stemmen kan vanaf vandaag tot en met zondag 10 december via mias.be

Meer
Lees meer...