Left Right
scrollTop top

Deze boekenwinkel in Venetië heeft een schitterend idee om te vermijden dat boeken nat worden


Deze boekenwinkel in Venetië heeft een schitterend idee om te vermijden dat boeken nat worden

Als je in Venetië woont, dan weet je dat je moet opletten voor natte voeten. En als je daar een boekenwinkel uitbaat, dan moet je opletten voor natte boeken. Bij Liberia Acqua Alta is dat al gebeurd, maar intussen hebben ze een geniale oplossing gevonden. De boeken staan er niet in boekenrekken, maar liggen in bootjes en badkuipen. Als het maar kan drijven.

In het midden van de winkel staat een gondel, een typisch bootje dat je in Venetië kunt gebruiken om de kanalen te bezoeken. De gondel ligt vol met boeken. Als de winkel straks overstroomt, dan blijven die boeken alvast drijven.

In de rest van de winkels zie je boeken liggen in badkuipen en tonnen. Alles wat bij een overstroming zou blijven drijven.

De eigenaar, Luigi Frizzo, opende de winkel in 2004 en heeft twee jaar nodig gehad om alle boeken in de winkel – meer dan 100.000 – te verzamelen. Hij wil z’n collectie dus beschermen.

De winkel krijgt wel vaker te maken met overstromingen. Ook bij hoog tij blijft hij open, maar toch verrast het water de uitbater soms nog. Volgens hem is dat de schuld van de weerdiensten die dan een minder hoge waterstand voorspeld hadden. Ooit was er voor 200.000 euro schade aan boeken.

Veel boeken zijn tweedehands, maar toch zijn er pak dure exemplaren bij. Eén boek over Venetië zou zo’n 500 euro kosten. Dan kan je maar beter zorgen dat het niet nat wordt …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899