Deze citytrips moet je doen met je beste vrienden

Deze citytrips moet je doen met je beste vrienden

Sommige steden zijn nu eenmaal perfect om te bezoeken met je vrienden. Daarom laat je bij deze reisjes je mama, je lief en je oma best thuis. Deze citytrips zijn gewoon veel leuker om te delen met je beste vriend of vriendin. Hier is ’t bestietijd!

1. Praag – Tsjechië

Een reisje naar Praag met je beste vriend of vriendin kan zeker niet foutlopen. In de stad kan je heel wat doen met z’n tweetjes. Al is het alleen maar rondwandelen en genieten van adembenemende uitzichten vanop verschillende hoogtes in de stad. Love it!

Wie echt dingen wil bezoeken, is ook bij het juiste adres. Je kan hier allerlei gebouwen, musea en bezienswaardigheden binnenwandelen. Het toffe van al is: voor de mooiste dingen in de stad moet je eens geen toegangskaartje kopen. ’t Is meestal gewoon gratis!

Praag is eigenlijk ook een heel goedkope stad. Voor studenten en jonge werknemers die niet veel geld willen (of kunnen) uitgeven aan reisjes, is Praag de place to be! Niet alleen het eten en verblijf, maar ook toegangskaartjes en drankjes (zelfs alcoholische) zijn erg goedkoop. Je kan trouwens ook goed gaan feesten in Praag én je betaalt er eens niet veel voor.

Een goedkope vakantie naar een prachtige stad zit er zeker in als je een tripje plant naar Praag. Ideaal voor jou en je bestie.

2. Rome – Italië

Een citytrip naar Rome lijkt ons altijd een topidee. Maar deze ervaring wil je zonder twijfel delen met je bestie. De reden is heel simpel: je gaat je nooit vervelen met je beste vriend of vriendin aan je zijde. In deze stad valt gewoon ook heel wat te doen. Met de verschillende bezienswaardigheden en leuke activiteiten, ga je het zeker naar je zin hebben.

De stad is niet alleen voor romantische zielen hoor. ’t Is ook een leuke stad om te delen met je vrienden. Denk maar aan alle monumenten en leuke straten waar je langs kan lopen terwijl je urenlang babbelt met elkaar. ’t Is toch een ideale stad voor vrienden?

Eens je in Rome bent, moet je natuurlijk naar de typische bezienswaardigheden. Denk maar aan het Colosseum, de Catacomben en het Sint-Pietersbasiliek. Eén voor één leuke plekken waar je beste vriend of vriendin een mooie foto van je kan nemen. Awesome Instagrampost: check!

Vergeet zeker ook geen muntje te werpen in de Fontana di Trevi. Volgens de mythe zal je dan in Rome je geliefde vinden. Eens je een muntje in de fontein hebt gegooid, moet je gewoon naast je kijken. Je bestie geeft je sowieso onvoorwaardelijke liefde!

3. Bodrum – Turkije

Het klinkt misschien een beetje cliché en puberaal, maar Bodrum is echt wel een leuke stad om te doen met je beste vrienden. Je kan daar goed uitgaan, het leven is daar goedkoop en je gaat sowieso een reis maken die je nooit gaat vergeten. ’t Is toch niet dat je zo’n reisje gaat maken met je familie of partner? Dus met je vrienden is gewoon perfect! Wie weet in welke situaties jullie samen terechtkomen?

Een reisje om goed te gaan feesten, plan je niet elke zomer. Maar als je het doet, moet je het wel goed doen. Daarom is Bodrum ideaal! Boek je ergens een all-in en trek er ’s avonds op uit. Je gaat het sowieso naar je zin hebben en bewijzen dat een reisje naar Bodrum zeker niet marginaal is.

In Bodrum kan je trouwens veel meer doen dan alleen maar feesten. Zo kan je met je bestie het kasteel of het maritiem museum van de stad een bezoekje brengen. Een beetje rondlopen in de stad is ook erg leuk. Je ontdekt mooie buurten en toffe straten.

Als jullie weinig interesse hebben in sightseeing en bezienswaardigheden, zijn er ook andere opties. Je kan ook naar de stad gaan om te chillen. Zo kan je op verschillende meren een boot huren om echt helemaal te relaxen. Wat je ook kan doen is natuurlijk lekker genieten van een Turkse hamam. Je bent uiteindelijk in Turkije hé!

4. Salamanca – Spanje

Als je het een beetje hebt gehad met typische Spaanse steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia, moet je zeker eens naar Salamanca gaan. Het is toevallig ook een echte studentenstad, dus ze zijn daar zeker jong van geest en dat wil zeggen: veel bars en café’s. Whoop!

Een avondje (of twee) uitgaan in Salamanca is echt wel de moeite hoor. Vooral in de buurten Varillas, Gran Via en Bordadores kan je wel een avondje plezier hebben op café en zelfs gaan dansen.

Uiteraard kan je ook plezier hebben in de stad zonder uit te gaan. Denk maar aan gezellig wandelen door de steenbruine straten van de stad. Hier en daar een stop houden om een lekker ijsje te bestellen en op te eten in een park waar iemand gitaar is aan het spelen op de achtergrond. Hoe fantastisch klinkt het niet om dit te delen met je lievelingsmens?

5. Berlijn – Duitsland

Berlijn moest uiteraard op deze lijst staan, want wij geloven echt dat het dé stad is om te delen met je allerbeste vriend of vriendin. In deze stad kan je veel zien, doen en ontdekken. ’t Is een jonge en bruisende stad waar je je zeker niet gaat vervelen.

In Berlijn vind je verschillende wijken en elke wijk heeft zo een unieke charme. Zo kan je bijvoorbeeld in de ene wijk goed shoppen en ergens anders gewoon lekker eten of uitgaan.

Vooral het uitgaansleven in Berlijn is echt helemaal top: van undergroundclubs tot cocktailbars, ’t is er allemaal en ze zijn echt geweldig! Als je een bezoekje plant naar Berlijn en graag wil feesten met je bestie, moet je hier eens een kijkje nemen: Uitgaan in Berlijn: de beste bars en discotheken. Und dansen, dansen!

Als feesten en het uitgaansleven van de stad je weinig boeit, kan je natuurlijk ook enkele bezienswaardigheden bezoeken zoals de overblijfselen van de Berlijnse Muur en de vele gratis musea. De stad staat vooral bekend om een kunst- en alternatieve scene. Eens je in de stad bent, zal je dat meteen ontdekken ook!

6. Boedapest – Hongarije

Boedapest is nog zo’n typische stad om naartoe te gaan met je vrienden. De stad is niet alleen goedkoop, maar je zal je hier ook nooit vervelen. In elke straat die je inloopt, kom je wel een mooi gebouw of leuk winkeltje tegen.

Reken vooral niet te veel dagen uit voor de hoofdstad van Hongarije, want uiteindelijk heb je alles gezien op een verlengd weekend. Maar hey, dat wil niet zeggen dat het niet leuk kan worden. Integendeel! De sprookjesachtige stad heeft zo’n mooie gebouwen en architectuur die je zeker doen verwonderen. Met je beste vriend of vriendin aan je zijde wordt deze stad nog magischer.

Boedapest is ingedeeld in twee delen: Buda en Pest. De verdeling is heel makkelijk te herkennen door de rivier die tussen Buda en Pest loopt. Steek je de brug over naar het westen, kom je in Buda, het deel dat bekend staat voor de natuurlijke warmwaterbronnen. Ook een leuke bezigheid om even tot rust te komen van al dat gebabbel en gewandel!

Als je niet weet wat doen, kan je ook eens een boottocht nemen op de rivier. Vooral ’s avonds kan dat heel gezellig worden met de verlichte bruggen en gebouwen. Zo mooi voor selfies met je bestie!

7. Amsterdam – Nederland

Wie zegt dat je per sé ver moet reizen om een topreisje te maken met je beste vriend of vriendin? Niemand! Plan gewoon een weekendje weg naar Amsterdam en heb daar de tijd van jullie leven.

In de hoofdstad van Nederland valt heel wat te doen. Denk maar aan kunst, musea en heel wat bezienswaardigheden. Daarnaast kan je ook lekker chillen en van het leven genieten in deze stad. Gaan feesten tot in de vroege uurtjes hoort ook bij Amsterdam!

De dag erop kan je uiteraard in verschillende ontbijtzaakjes lekker gaan ontbijten. Als je meer wil weten waar je terecht kan voor ontbijt, lunch of brunch moet je dit eens bekijken: 10 ontbijtzaken in Amsterdam waar je lekker kan brunchen. Eén voor één lekkere ontbijtzaken waar je lekker kan smullen! Dat zal je vooral goed doen, de dag na het feesten.

Wil je nog meer Europese steden bezoeken? Neem hier dan eens een kijkje!

Gesponsorde artikelen