Deze Porsche van Maradona uit 1992 wordt geveild

Een Porsche 911 uit 1992 wordt binnenkort mogelijk voor 150.000 à 200.000 euro verkocht. Best prijzig voor dit verouderde type, maar het feit dat voetbalster Maradona er ooit (veel te hard) mee gereden heeft, doet de prijs stevig de hoogte in gaan.

Tussen 3 en 10 maart kunnen auto- en/of voetballiefhebbers hun kans wagen op een Bonhams autoveiling in Parijs, waar een voormalige bolide van de in november overleden voetballer Diego Maradona wordt verkocht. De Argentijnse voetballer kocht de Porsche in 1992, tijdens zijn laatste seizoen in Europa bij Sevilla. Meer specifiek gaat het om een zilvergrijze Porsche 911 Carrera 2 Cabriolet Works Turbo Look. Tussen 1992 en 1993 werden er zo’n 1.200 exemplaren gebouwd van deze variant.

180 km in bebouwde kom

Dat het ding toen al lekker bolde, bleek toen Maradona rond die periode zowat wekelijks door de Spaanse politie aan de kant werd gezet. Want tegen 180 kilometer per uur door de bebouwde kom scheuren en daarbij een rood licht negeren, dat konden ze ook voor deze profvoetballer niet eventjes door de vingers zien. Het gerucht gaat de ronde dat de plaatselijke Guardia Civil een gelijkaardige auto kocht, om Maradona te kunnen bijhouden bij wegcontroles.

Party-imago

Ondanks zijn sterke voetbalprestaties, begon Maradona steeds vaker de krantenkoppen te halen met zijn exuberante levensstijl, gekleurd door feestjes waarin de nodige drank en drugs niet geschuwd werden. In 1993 besloot hij Sevilla te verlaten en keerde de voetballer terug naar thuisland Argentinië. De Porsche werd doorverkocht aan een privé-eigenaar op Mallorca, die er nog twintig jaar plezier van had. Sinds 2016 is de wagen in het bezit geweest van verschillende Franse verzamelaars. Tot vandaag is er slechts 120.000 kilometer mee gereden.

Intrigerend verhaal

Paul Darvill, manager van de Bonhams veiling, is naar eigen zeggen erg trots met het pronkstuk, dat geschat wordt op 150.000 à 200.000 euro. ‘We zijn zeer verheugd om deze typische Porsche uit de jaren 90 te kunnen presenteren, met zijn kleurrijke en unieke herkomst, die voetballiefhebbers wereldwijd zal aanspreken.’ Niet alleen de beroemde ex-eigenaar stuwt de prijs fel de hoogte in, het intrigerende verhaal erachter zal volgens kenners de interesse van bieders extra vergroten.

Lees ook:

Meer
Lees meer...