Deze prostituee weerlegt de 5 grootste mythes over haar job

Deze prostituee weerlegt de 5 grootste mythes over haar job

Maak kennis met Sarah Greenmore, prostituee in de Amerikaanse staat Nevada, en trots op haar beroep. Maar in een ‘Ask Me Anything’-sessie op nieuwsblog Reddit wil ze toch enkele populaire misvattingen over haar beroep uit de wereld helpen.

1. Werk in de seksindustrie is makkelijk en voor luie mensen

“Ik kan mijn job op verschillende manieren omschrijven, maar ‘makkelijk’ hoort daar niet bij. Ik werk elke dag shiften van 12 tot 14 uur, terwijl ik vier sociaalmediaprofielen en twee professionele emailadressen moet beheren, op verschillende fora berichten moet plaatsen, mijn agenda behouden, radio-interviews regelen, essays schrijven, en regelmatig uitvoerig moet poetsen.”

“Ik ontmoet ook constant nieuwe klanten, geef hen rondleidingen, probeer uit te zoeken waar ze interesse in hebben, en onderhandel vervolgens over prijzen. Dat gebeurt allemaal voor de seks start, waarin ik veelal ook het zwaarste werk verricht. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Voor veel klanten is seks een vorm van intieme therapie.”

2. Prostituees verspreiden ziektes

“In Nevada worden alle sekswerkers op wekelijkse basis getest op seksueel overdraagbare ziektes. We gebruiken altijd condooms, ook voor blow jobs. We nemen onze gezondheid echt heel serieus. Bovendien is ons lichaam echt wel in topvorm, en als dat niet het geval is dan hebben we geen werk. Daarnaast zou het onze reputatie vernietigen als we onze gezondheid op het spel zetten om één enkele klant te plezieren.”

3. Alleen creeps, losers en hopeloze mensen brengen een bezoekje

“Je zou er echt van versteld staan wie er bij ons allemaal binnenwandelt. Koppeltjes van middelbare leeftijd die iets nieuw willen ontdekken, militaire veteranen die problemen ondervinden hun gewone leven opnieuw op te bouwen, zakenmannen, advocaten, dokters, hardwerkende mensen die gewoon overwerkt zijn en geen tijd hebben om te daten. Mensen met Aspergers waar daten niet zo simpel voor is.”

“We doen echt wel meer dan enkel vrijen. Voor vele klanten is hun bezoekje therapeutisch. Of we doen dienst als leerkracht, door onze klanten een goede seksuele ervaring te geven. Onze klanten zijn echt respectvol, en zijn altijd erg lief voor ons.”

4. Prostituees haten hun job

“Confucius zei ooit ‘Kies een job waar je van houdt, en je zal nooit een dag in je leven moeten werken’. Dat klopt volgens iedereen, behalve als het over prostitutie gaat, blijkbaar. De meesten van ons hebben deze job gekozen omdat we er ons goed bij voelen, het financieel oplevert, en voor sommigen anderen is het gewoon een job als een andere.”

“Onze job is echt heel persoonlijk en intiem. We zien mensen op hun kwetsbaarste, als ze naakt zijn en hun verlangens tonen. Ik bouw echt wel een relatie op met mijn klanten. En ik ben blij als ik zie dat ze zich kunnen ontspannen. Mensen zich goed laten voelen, maakt me oprecht gelukkig. Je kan niet geloven hoe vaak mensen me bedanken, omdat ze het echt nodig hadden.”

“Bovendien levert deze job me enorm veel vrijheid op. Ik kies mijn eigen werkuren, kan er soms weken of maanden tussenuit, om vervolgens gewoon opnieuw te beginnen.”

5. Alle sekswerkers zijn gebroken mensen

“Vaak krijg ik te horen dat prostitutie voor een gebroken iemand de laatste oplossing is. Maar de idee dat dit een laatste oplossing is voor een niet-opgeleide vrouw met een drugsprobleem is een aanfluiting voor de job en de andere mensen die ervoor kiezen om in de seksindustrie te werken. Dat zeggen, is mensonterend, en leidt geweldig tegen en sociale stigmatisering van sekswerkers alleen maar in de hand.”

“Onze industrie in de schaduw plaatsen leidt alleen maar tot een ongebalanceerde situatie, waarbij wetshandhavers en mensen die het slecht met ons menen alle macht krijgen. Maar we zijn gewone mensen, die voor vele verschillende redenen dit werk gekozen hebben. We bieden een waardevolle dienst aan, die altijd nodig zal zijn.”

Gesponsorde artikelen