Deze week nieuw op Netflix: twee seizoenen van ‘Karate Kid’-sequel ‘Cobra Kai’, de film ‘All Together Now’ en de mooie documentaire ‘Rising Phoenix’

De laatste week van de zomervakantie is een rustige op Netflix, de voorbereiding op de lawine aan nieuwe titels die voorbereid wordt voor september. In de laatste week liet de streamingdienst weten geen nieuwe seizoenen te maken van I Am Not Okay With This en The Society (de schuld van corona) en ook onder Altered Carbon werd een streep getrokken. Maar deze titels zijn er dus nog wél.

Series

Van Cobra Kai krijgen we meteen twee seizoenen. Deze serie is nostalgie en iets helemaal nieuw in één: de serie is een sequel op de drie The Karate Kid-films uit de jaren tachtig. In deze serie richt het verhaal zich op Johnny Lawrence, de schurk uit de oorspronkelijke films. In Cobra Kai probeert hij de oude dojo – van wie hij ooit één van de topstudenten was – te heropenen. Daarbij komt hij recht tegenover zijn oude rivaal te staan, Daniel LaRusso.

https://www.youtube.com/watch?v=MLpyi-oVoIY

Cobra Kai is een vreemd beestje in de catalogus van Netflix. Deze serie is immers niet geïnspireerd op een eigen idee, maar is een YouTube-serie die al twee seizoenen lang een grote hit was op dat kanaal. Netflix heeft die twee seizoenen nu overgenomen en heeft meteen een derde seizoen aangekondigd voor 2021. De 8,8 op IMDb, 82e plaats in de lijst van de beste series aller tijden en enkele nominaties voor het stuntwerk op zak voor de aankomende Emmy’s geven aan dat we wel iets mogen verwachten van deze reeks.

Er is ook een tweede seizoen van Trinkets gearriveerd. En hoewel deze titel het heel goed doet in de top 10 van Netflix is dat tweede seizoen al het laatste. Ook dit seizoen draait het weer rond de meiden Elodie, Tabitha en Moe. Hierin trekt Elodie op tournee, Tabitha heeft last van haar ex-vriendje en Moe moet zien te dealen met een afwijzing.

Film

Het lijkt erop dat ook de nieuwe film All Together Now de Trinkets-doelgroep zal kunnen aanspreken. Deze film draait rond de jonge Amber Appleton, een middelbare scholier die over heel wat muzikaal talent blijkt beschikken en er dan ook van droomt om naar een prestigieuze universiteit te trekken om dit talent verder te ontwikkelen. Alleen moet ze haar school en haar dramaclub wel te moeten zien combineren met haar job in een donutwinkel om zichzelf en haar alleenstaande moeder te kunnen onderhouden.

Iets grimmiger gaat het eraan toe in de Zuid-Afrikaanse film Santana waarin twee broers, een drugsagent en een generaal, de identiteit ontdekken van de drugsbaas die hun ouders tientallen jaren geleden heeft vermoord.

Docu

De nieuwe documentaire Rising Phoenix wordt dezer dagen bedolven onder de positieve recensies. De film staat stil bij het ontstaan en de geschiedenis van de Paralympics – van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot nu – en brengt ook enkele portretten van bekende atleten.

Een week op Netflix zonder een nieuw moordmysterie of een blik achter de schermen in één of andere gevangenis kan uiteraard niet. Deze week is er I Am A Killer: Released, een soort van vervolg op de reeks I Am A Killer waarin er in drie afleveringen een vervolg wordt gebracht van het verhaal van Dale Wayne Sigler. Die werd 30 jaar geleden ter dood veroordeeld voor een moord die hij zelf had toegegeven.

https://www.youtube.com/watch?v=7E7LxnDkxbY

Dertig jaar later komt Sigler vrij en blijkt de zaak toch iets ingewikkelder in elkaar te zitten dan op het eerste zicht leek. We zien hoe Sigler zijn leven terug in handen probeert te nemen. Hij krijgt daarbij de hulp van Carole, de zeventigjarige pennenvriendin die hij amper kent. Zijn schuld wordt hier niet in vraag gesteld en er wordt ook stilgestaan bij hoe de vrijlating van Sigler voelt voor het familie van de slachtoffer, maar waar het hier om draait is dat niemand ooit de hele waarheid kende, aldus Sigler: het echte motief voor de moord herbergt een veel groter geheim.

Tot slot: de opnames voor het tweede seizoen van The Witcher zijn intussen zachtjes hervat. The Witcher was toen de ernst van corona wereldwijd duidelijk werd één van de eerste reeksen die werd stilgelegd. Als alles goed loopt, zal dat tweede seizoen er dus zijn in 2021. In afwachting daarvan krijgen we een blik achter de schermen van één van de meest spectaculaire Netflix-reeksen in de 32 minuten durende special Making The Witcher.

Vind je deze week je gading niet? Neem dan eens een kijkje in onze lijst die de 50 beste series die op Netflix te vinden zijn op een rijtje zet.

Meer
Lees meer...