Left Right
scrollTop top

Di Rupo (PS) wil snel restaurants heropenen


Elio Di Rupo PS
© Elio Di Rupo (PS) – Bron: Isopix

In Wallonië klinkt steeds luider de roep om de horeca in ons land snel te heropenen. Deze keer is het Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) die de lans breekt voor de restaurants.

Het is in de Franstalige krant La Libre dat Waals minister-president Elio Di Rupo zijn pleidooi houdt voor de heropening van de restaurants. Hij belooft het onderwerp op het volgende Overlegcomité op tafel te leggen.

Dat overleg staat gepland op 26 februari. Op het vorige Overlegcomité is al beslist dat er dan zal gesproken worden over de horeca. De regering wil namelijk dat de experten met een plan komen naar de toekomst toe waarin duidelijk wordt wanneer wat opnieuw mogelijk zal zijn.

Tegen Vandenbroucke

Met zijn uitspraken gaat Di Rupo rechtstreeks in tegen federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Die herhaalde recent nog dat de heropening van de kappers niet het begin is van een reeks versoepelingen. Voor de horeca komt 1 maart volgens Vandenbroucke veel te vroeg. Voorlopig gelden de bestaande coronamaatregelen dan ook tot 1 april.

Steun van Bouchez

De vraag om versoepelingen van PS-kopstuk Elio Di Rupo past in een trend die al langer gaande is in Wallonië. Daar klinkt de roep om soepelere coronamaatregelen namelijk steeds luider.

Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez toonde zich al veelvuldig een voorstander van minder strenge coronamaatregelen. Hij dringt er bij zijn ministers dan ook altijd op aan om versoepelingen op tafel te leggen op het Overlegcomité.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141