Overlegcomité: kappers openen op 13 februari, andere coronamaatregelen verlengd tot 1 april

Het Overlegcomité is vandaag samengekomen om te spreken over de coronamaatregelen in ons land. Daar is beslist dat de kappers op 13 februari opnieuw mogen openen. Andere niet-medische contactberoepen moeten wachten tot 1 maart. Campings en vakantieparken mogen maandag 8 februari opnieuw opengaan en dierenparken volgen op 13 februari. De rest van de coronamaatregelen is verlengd tot 1 april.

Er werd aandachtig uitgekeken naar het Overlegcomité van vandaag. Voor het eerst in maanden stonden er namelijk versoepelingen op de agenda. Die komen er nu inderdaad, al blijven die wel zeer beperkt.

Contactberoepen

Het meest besproken onderwerp de voorbije weken was de heropening van de kappers. Op het vorige Overlegcomité had de regering de deur op een kier gezet. Experts waarschuwden echter dat die heropening voor 2000 à 10.000 extra besmettingen per week kunnen zorgen.

Toch mogen kappers wel degelijk op 13 februari heropenen. Dat gebeurt wel onder strenge voorwaarden. Het gaat dan om het dragen van een chirurgisch mondmasker, ventilatie en een beperking op het aantal klanten. Andere niet-medische contactberoepen zoals tattooshops en schoonheidsspecialisten moeten wachten tot 1 maart.

Vakantieparken en dierenparken

Door een uitspraak van de Raad van State ziet het Overlegcomité zich genoodzaakt om vakantieparken toe te staan om vanaf 8 februari opnieuw open te gaan.

Dierenparken mogen dan weer openen op zaterdag 13 februari. Het gaat hierbij wel enkel om de gedeelten die buiten liggen.

Volgende Overlegcomité

De rest van de coronamaatregelen in België wordt verlengd tot 1 april. Het gaat dan onder andere om de sluiting van de horeca, het verplicht thuiswerken en het verbod op niet-essentiële reizen.

Het volgende Overlegcomité staat gepland op 26 februari. Dan zullen zaken zoals de horeca, sport en cultuur besproken worden.

Meer
Lees meer...