Disney boekt de Blue Sky-animatiestudio op, de makers van onder andere de ‘Ice Age’-films

Disney heeft de sluiting van de Blue Sky Studios aangekondigd. Dat is een direct gevolg van de woelige economische tijden die ook Disney doormaakt wegens de coronapandemie. Naast Pixar en Walt Disney Animation Studios bleek een derde animatiebedrijf openhouden in de huidige tijden te moeilijk.

Blue Sky Studios valt onder het filmbedrijf 20th Century (Fox), dat sinds 2019 ook het eigendom is van Disney. Het bedrijf werd opgericht in 1987, was in eerste instantie gespecialiseerd in special effects en begon daarna ook met het produceren van eigen animatiefilms. In 2002 werd hun eerste volwaardige film Ice Age een megahit en het begin van een franchise waarin vijf delen verschenen.

Tot op heden heeft Blue Sky Studios 13 animatiefilms op zijn conto staan met naast de Ice Age-films ook Rio, Epic en Ferdinand. De meest recente film was Spies In Disguise, uit 2019.

De beslissing om de studio te sluiten is een direct gevolg van de coronapandemie, zo meldt filmsite Deadline. Doordat de themaparken en cruisemaatschappijen van Disney tot op heden gesloten blijven, zit ook dat bedrijf in moeilijke papieren. Blue Sky heeft 450 werknemers in dienst. Disney gaat samen met hen kijken voor wie van hen er nog elders mogelijkheden zijn onder de paraplu van Disney.

Ook de films van Blue Sky zullen onderdak blijven vinden bij Disney.

Meer
Lees meer...