Disney brengt enkele films uit coronaperiode terug in de bioscoop

Binnenkort kunnen fans van Disney opnieuw in de bioscoop terecht. Daar worden enkele animatiefilms namelijk voor het eerst op groot scherm uitgebracht. Het gaat om Soul, Turning Red en Luca. Die films kregen een directe release op Disney+ tijdens de coronaperiode. Op deze manier geeft Disney hen dus de kans om toch voor een bioscooppubliek te schitteren.

Drie films die enkele jaren geleden al uitkwamen, zijn dit voorjaar opnieuw te zien op het grote scherm. Tijdens de coronaperiode kwam Disney namelijk met drie films: Soul, Turning Red en Luca. Doordat mensen op dat moment niet naar de bioscoop konden, kwamen de films al snel – of zelfs rechtstreeks – op Disney+. Nu krijgen Soul, Turning Red en Luca een tweede kans in de bioscoop.

Soul, Turning Red en Luca

Drie van de meest recente animatiefilms van Disney+ zijn in februari, maart en mei te zien in de bioscoop. De eerste is Soul, die op 14 februari zal verschijnen. Soul gaat over muzikant Joe (Jamie Foxx) die op aarde lijkt te sterven waarna zijn ziel zijn lichaam verlaat. Die ziel komt in een andere wereld terecht.

Op 27 maart volgt Turning Red over de 13-jarige Mei die op een dag in een rode panda verandert. Die staat symbool voor haar puberteit en zoektocht naar zichzelf. Uiteindelijk keert ook Luca terug naar de bioscoop. Die film zal vanaf 1 mei te zien zijn. Luca vertelt het verhaal van de twee zeemonsters Luca en Alberto die aanspoelen op een gezellig Italiaans dorpje en daar hun echte identiteit proberen geheim te houden.

Bekijk de aankondigingsvideo hier:

Soul verschijnt op 14 februari, Turning Red op 27 maart en Luca op 1 mei 2024.

Meer
Lees meer...