‘Turning Red’ breekt openingsrecord op Disney+

Hoewel velen denken aan titels als Encanto, Eternals of Cruella, is het toch de animatiefilm Turning Red die de beste openingsweek sinds het begin van Disney+ kent. De Pixarfilm vertelt het verhaal van een jong meisje, Mei, dat in een rode panda veranderd wanneer ze een sterke emotie voelt.

Pixar heeft een nieuwe film uitgebracht, en die scoort meteen gigantisch goed. Turning Red werd in tegenstelling tot films als Encanto niet eerst in de bioscoop gebracht, waardoor het meteen in première ging op Disney+. Dat leek geen slechte zet te zijn, want het verhaal over het jonge Chinees-Canadese meisje Mei scheert hoge toppen op de streamingdienst en brak zelfs het openingsrecord op het platform.

Turning Red

De film volgt het verhaal van Meilin Lee, ook wel Mei genoemd. Het 13-jarige meisje woont samen met haar moeder in de Canadese stad Toronto en wordt daar redelijk strikt opgevoed. Door haar opvoeding heeft ze geleerd dat familie het allerbelangrijkste is en dat ze er alles moet aan doen om de mensen rondom haar trots te maken. Dat gaat goed, tot Mei op een dag te maken krijgt met haar puberteit.

Van de ene dag op de andere verandert het meisje in een grote rode panda, die symbool staat voor haar puberteit en zoektocht naar zichzelf. In de rest van de film zien we hoe Mei worstelt met haar identiteit en familie en geïnteresseerd geraakt in jongens en verliefdheid. Een leuk extraatje is het feit dat de film zich afspeelt in 2002, wat wil zeggen dat er nog geen sprake was van smartphones en sociale media.

Record

Turning Red staat sinds vorige week vrijdag, 11 maart, op Disney+ en heeft in die tijd het openingsrecord van het platform gebroken. Dat maakt het officiële account van de film zelf bekend via Twitter, maar exacte cijfers zijn er niet. De populariteit komt zonder twijfel ook doordat er geen bioscooprelease aan vasthangt en de film echt enkel en alleen via Disney+ is te bekijken.

Op die manier raapt Disney+ echt álle kijkcijfers op, en dat was bij Encanto en Cruella bijvoorbeeld niet het geval. De film Soul uit 2020 kwam wel alleen op het platform uit, maar sindsdien zijn de abonnees van de streamingdienst nog enorm gestegen. Het is dan ook geen verrassing dat Turning Red het beter doet.

Nog geen Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...