Disney+ onthult trailer voor nieuwe Franse sciencefictionreeks ‘Parallels’

Als je op zoek bent naar een nieuwe serie om je even mee zoet te houden totdat het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix verschijnt, dan heeft Disney+ precies wat je zoekt. Op 23 maart verschijnt er namelijk een gloednieuwe, Franse sciencefictionreeks genaamd Parallels op de streamingdienst. Die zou ook draaien rond een groepje jongeren (met mysterieuze krachten) en een verdwijning. Disney+ onthulde onlangs de trailer en de poster voor de nieuwe serie.

De Franstalige reeks Parallels vertelt het verhaal van vier tieners genaamd Bilal, Romane, Samuel en Victor. Op een gegeven moment wordt hun leven op zijn kop gezet wanneer een mysterieuze gebeurtenis de groep verspreid over verschillende tijdsperiodes.

Parallels

Op een avond ontsnappen de vier vrienden uit huis om stiekem samen een feestje te bouwen. Wat begint als een gezellige hang-out sessie neemt plots een bizarre wending wanneer, na het doven van de lichten, drie van de vier tieners plots verdwijnen. Samuel blijft dus helemaal alleen achter.

Later in de trailer zien we echter een oudere man in het verhaal komen. Blijkt dus dat dat de ouder geworden Bilal is. En ook Romane en Victor keren terug, maar ook zij zien er nu ouder uit. Het is dus duidelijk dat we hier met tijdreizen te maken hebben en de vier vrienden zullen dus goed moeten zien samen te werken om alle antwoorden op hun vragen te vinden. Het plot wordt nog ingewikkelder, waardoor het viertal er dus vooral voor moet zorgen dat hun vriendschap blijft standhouden.

Cast

De serie wordt aangevoerd door tieners en bevat veel nieuwe gezichten, waaronder Thomas Chomel (Clem), Omar Mebrouk (HPI, Les Invisibles), Jules Houplain (HPI), Jade Pedri (Ils étaient dix), Naidra Ayadi (Polisse, Black Spot, Stillwater) en Guillaume Labbé (The Hookup Plan, Je te promets, L’Ecole de la vie).

Andere castleden zijn Gil Alma (César Wagner), Elise Diamant (Mensonges), Dimitri Storoge (Validé, La Révolution), Agnès Miguras (ASKIP), Maxime Bergeron (Fantasies, ASKIP), Victoria Eber (Beyond Appearances) en Timoté Rigault.

Franse productie

De serie werd gecreëerd door Quoc Dang Tran (Marianne, Nox), die er samen met Anastasia Heinzl (Beyond Appearances) aan heeft geschreven, en het ook heeft geproducet met Raphaël Rocher en Eric Laroche. Benjamin Rocher en Jean-Batiste Saurel regisseerden.

Parallels, een spannende scifi-avonturenserie met een vleugje komedie, zal een van de eerste Franse producties zijn die op Disney+ zal worden uitgezonden in Frankrijk en op alle andere Disney+-markten”, zegt Pauline Dauvin van The Walt Disney Company France in Variety. “Het scifi-genre is relatief ongewoon in Franse series, dus deze nieuwe productie zal een interessante aanvulling zijn op de shows die momenteel beschikbaar zijn op de service”, zei Dauvin nog.

Bekijk hieronder de Engelstalige trailer van Parallels:

Parallels zal vanaf 23 maart te zien zijn op Disney+. Nog geen Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...