Disney+ komt deze week met sing-a-longversie van ‘Encanto’

Disney+ komt deze vrijdag, 18 maart 2022, met een sing-a-longversie van Encanto. Dat heeft het platform zelf aangekondigd via een video op YouTube. Daarnaast liet Disney ook weten dat er nog meer films zullen volgen, waaronder Frozen en Beauty and the Beast.

Encanto is zonder twijfel dé grootste animatiehit van het voorbije jaar. De film kwam op kerstavond op Disney+ en werd nadien een grote hype. Vooral het lied We Don’t Talk About Bruno kon op heel wat enthousiasme rekenen. Het lied werd al snel een hype op TikTok en klom daarna naar de eerste plaats in de Billboard Charts. Vanaf vrijdag kunnen fans dus rechtstreeks meezingen met hun favoriete film op Disney+.

Encanto

Het verhaal van Encanto brengt ons naar Colombia, waar de familie Madrigal samenwoont in hun kleurrijke casita. Abuela Alma staat aan het hoofd van de familie, waar iedereen een bijzondere gave heeft. Of toch bijna iedereen, want kleindochter Mirabel lijkt als enige geen geluk te hebben. Wanneer op een dag hun bergdorpje in gevaar komt, gaat Mirabel op zoek naar een oplossing. Tijdens die zoektocht komt ze heel wat familiegeheimen tegen.

Naast het verhaal is vooral de muziek uit de film dus ontzettend populair. Die werd geschreven door componist Lin-Manuel Miranda, die er ook al meerdere prijzen en nominaties voor heeft ontvangen. Naast We Don’t Talk About Bruno doen ook songs als Surface Pressure en All Of You het goed in de hitlijsten en op sociale media.

Toch is het nog een andere song die kans maakt op een Oscar. De productie zond namelijk het Spaanse lied Dos Oruguitas in, dat nu de favoriet is in de categorie Beste Originele Song. Als Miranda die prijs wint, dan wint hij een EGOT-titel. Dat betekent dat hij dan zowel een Emmy, een Grammy, een Oscar, als een Tony op zak heeft.

Sing-a-long

De speciale sing-a-longversie op Disney+ komt dus niet echt als verrassing. De muziek is al maandenlang ontzettend populair en ook het verhaal verovert wereldwijd alle harten. Vanaf vrijdag 18 maart kan je dus op de streamingdienst terecht om schaamteloos mee te zingen met je favoriete songs uit de film, terwijl je tussendoor nog eens een traantje kan wegpinken met de film zelf. Wanneer de sing-a-longs van de andere films zullen volgen, is nog niet bekend.

Bekijk de aankondiging hier:

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement

Meer
Lees meer...