‘Encanto’ wint harten: vrouw deelt mooi moment van zoon die zichzelf herkent

De nieuwste Disneyfilm Encanto is een succes op alle vlakken. Het verhaal gaat over de Colombiaanse familie Madrigal waarvan elk lid een speciaal talent blijkt te hebben, behalve Mirabel. De film is al een aantal maanden te zien in de bioscoop en is sinds kort ook te vinden op Disney+. Encanto blijkt nu niet alleen een fijne, maar ook een belangrijke familiefilm.

Encanto behaalde de grootste openingscijfers voor een animatiefilm in de laatste twee jaar en is volgens velen (ook volwassenen) de beste film die Disney de laatste jaren maakte. Sinds kerstavond is Encanto ook te zien op Disney+ en dat gaf die cijfers alleen nog maar een grotere boost. De soundtrack breekt ondertussen records op Spotify en ook meer en meer mensen delen hun verhaal. Zo ook een vrouw uit de Verenigde Staten die een foto deelde van haar zoontje, die blij poseerde naast een personage uit de film.

Representatie

De vrouw, Kah Brand, deelde een foto van haar zoontje op Instagram waaruit blijkt dat heel wat kinderen zich in Encanto herkennen. Op de foto was de tweejarige Kenzo te zien die vol trots voor de televisie stond, omdat hij vond dat hij op het personage Antonio Madrigal leek. Een teken van juiste en positieve representatie, want Kenzo poseerde met een big smile.

In een later interview met de Amerikaanse tv-zender ABC vertelde Brand dat ze het fijn vindt dat Disney eindelijk aan de juiste erkenning doet. “Hij zag iemand die op hem leek en ik weet dat ik dat nooit heb gehad als kind. Het maakte me emotioneel om te zien hoe hij de film ervaarde en ik ben zo blij dat andere families die ervaringen ook gaan hebben.” Volgens haar dacht Kenzo echt dat hij in de film zat, en keek hij in iedere scène al lachend naar zijn ouders terwijl hij klapte. Op de foto is alleszins te zien hoe gelukkig hij van de film werd.

Records

Dat Encanto een groot succes is, is niet alleen te zien op sociale media. De soundtrack van de film is namelijk ook ontzettend populair op Spotify. Vooral het lied We Don’t Talk About Bruno scheert hoge toppen. Het lied klom vorige week van nummer 110 naar nummer 7 in de Billboardlijsten, en staat op de eerste plaats in de Apple Music- en Spotifycharts in de Verenigde Staten.

Ook op TikTok is het de meest trending song van het moment. De muziek werd geschreven en gemaakt door Lin-Manuel Miranda, die eerder ook al de muziek voor musicals Hamilton en In The Heights schreef. Twee actrices uit die laatste film, Stephanie Beatriz en Olga Merediz, spraken ook een stem in voor Encanto. Ondanks het grote succes heeft Disney We Don’t Talk About Bruno niet ingezonden als kanshebber voor een Oscar.

Encanto is te streamen op Disney+. Heb je nog geen abonnement?  Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...