‘We Don’t Talk About Bruno’ uit ‘Encanto’ wordt tweede Disneynummer ooit dat eerste plaats haalt in de Verenigde Staten

De nieuwste Disneyfilm Encanto blijft razend populair. De animatiefilm verscheen in december op Disney+ en groeide in sneltempo uit tot een succes. Daarbij valt vooral de muziek van Lin-Manuel Miranda in de smaak. We Don’t Talk About Bruno groeide zo uit tot een hit op TikTok en dat vertaalt zich nu ook in een eerste plaats in de Billboard Hot 100.

Nadat Easy On Me van Adele tien weken lang bovenaan stond in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst uit de Verenigde Staten, is die plaats nu ingenomen door een bijzonder nummer. Het gaat namelijk om We Don’t Talk About Bruno uit de Disneyfilm Encanto.

Tweede Disneynummer ooit

Twee weken geleden was We Don’t Talk About Bruno te vinden op de vierde plaats in de Billboard Hot 100. Vorige week haalde het nummer de tweede plaats. En nu staat het helemaal bovenaan. Het is nog maar het tweede Disneynummer ooit dat die plaats haalt.

We Don’t Talk About Bruno is nu, samen met A Whole New World uit Aladdin, het enige nummer dat ooit de eerste plaats veroverde op de Billboard Hot 100. A Whole New World deed dat in 1993, wat ondertussen al 29 jaar geleden is.

Naast de eerste plaats op de Billboard Hot 100, staat de soundtrack van Encanto ook bovenaan in de Billboard 200. Dat is de hitlijst voor albums.

Lin-Manuel Miranda

De eerste plaats van We Don’t Talk About Bruno is ook een primeur voor componist Lin-Manuel Miranda. Je kan Miranda kennen van Moana, Hamilton, In the Heights, tick, tick … Boom en nu dus ook als componist van We Don’t Talk About Bruno.

Hoewel Miranda al tientallen nummers componeerde, is We Don’t Talk About Bruno zijn eerste nummer dat de eerste plaats haalt in de belangrijke Billboard Hot 100-hitlijst. En dat voor een nummer dat bijna de film niet gehaald had.

Beluister hier We Don’t Talk About Bruno:

Meer
Lees meer...