‘We Don’t Talk About Bruno’ uit ‘Encanto’ haalt tweede plaats op Billboard Hot 100: Maar één Disneynummer deed ooit beter

Er lijkt geen rem te staan op het succes van de nieuwste Disneyfilm Encanto. De film verscheen in december op Disney+ en groeide in sneltempo uit tot een succes. Daarbij valt vooral de muziek van Lin-Manuel Miranda in de smaak. We Don’t Talk About Bruno groeide zo uit tot een hit op TikTok en ook in de hitlijsten blijft het nummer het geweldig doen.

Easy On Me van Adele staat deze week al voor de tiende week op de eerste plaats in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst uit de Verenigde Staten. Maar ook de nummer 2 op de lijst is opmerkelijk. Het gaat namelijk om het nummer We Don’t Talk About Bruno uit de Disneyfilm Encanto.

Op één na beste Disneynummer

Vorige week was We Don’t Talk About Bruno al te vinden op de vierde plaats in de Billboard Hot 100, waarmee het beter deed dan Let It Go. De titelsong uit Frozen haalde in 2014 de vijfde plaats op de lijst, de hoogste plaats voor een Disneynummer sinds 1995.

Maar in de lijst van deze week doet We Don’t Talk About Bruno het nog beter. Het is zo te vinden op de tweede plaats en moet enkel Easy On Me van Adele voorlaten. Met die tweede plek is We Don’t Talk About Bruno nu het op één na best scorende Disneynummer aller tijden op de hitlijst. Enkel A Whole New World uit Aladdin deed beter. Dat nummer haalde in 1993 de eerste plaat in de Billboard Hot 100.

Bekijk de We Don’t Talk About Bruno-clip hier:

Meer
Lees meer...