‘Encanto’-lied ‘We Don’t Talk About Bruno’ steekt ‘Let It Go’ voorbij als best scorende Disneysong

De nieuwste Disneyfilm Encanto staat nog geen maand op Disney+ en toch breekt het verhaal over de familie Madrigal al heel wat records, vooral met de muziek van Lin-Manuel Miranda. We Don’t Talk About Bruno is een hit op TikTok en ook in de Billboard-charts in de Verenigde Staten doet het lied het fantastisch. Het steekt nu zelfs die andere knaller Let It Go voorbij als best scorende Disneysong sinds 1995.

“A seven foot frame and rats along his back.” Die zin doet zonder twijfel een belletje rinkelen bij de fervente TikTok-gebruikers onder ons. Het lied We Don’t Talk About Bruno uit Encanto gaat al weken met alle aandacht lopen op de app en ook in de radiohitlijsten doet de song het fantastisch. Ook de rest van de soundtrack, met in het bijzonder Surface Pressure, kan op lovende reacties rekenen.

#1 sinds 1995

Hoewel de titel van de song anders doet vermoeden, moeten we toch even praten over Bruno. De song We Don’t Talk About Bruno van meesterbrein Lin-Manuel Miranda, die ook al muziek schreef voor de film Moana en de musicals Hamilton en In the Heights, is gigantisch populair en steekt nu zelfs Let It Go uit Frozen voorbij als best-scorende song sinds 1995. 

Het liedje steeg naar de vierde plek in de Billboard-charts in de Verenigde Staten, die wordt bepaald door het aantal streams en betaalde downloads. Let It Go haalde in 2014 de vijfde plek, waardoor We Don’t Talk About Bruno nu al beter scoort. De hit uit Encanto werd maar liefst 29 miljoen keer gestreamd de voorbije weken, een absoluut record. Ook de film zelf is goed op weg om een Disney-klassieker te worden.

Lin-Manuel Miranda

De laatste jaren lijkt het wel alsof alles dat acteur, componist en regisseur Lin-Manuel Miranda aanraakt, verandert in goud. In 2020 releasete Disney+ een gefilmde versie van de musical Hamilton die meteen gigantisch goed scoorde. In 2021 kwam Miranda met maar liefst drie nieuwe producties.

In juli was In the Heights te zien in de Belgische bioscopen en op het einde van het jaar kwamen tick, tick … Boom en Encanto uit. Voor tick, tick … Boom was hij de regisseur van dienst en voor Encanto maakte hij acht originele songs. Wat zijn succesformule ook is, we zijn er zeker van dat hij ze gevonden heeft.

Bekijk de We Don’t Talk About Bruno-clip hier:

Meer
Lees meer...