Left Right
scrollTop top

Disney lost eerste trailer live-action ‘Aladdin’ (mét een eerste blik op Aladdin)


Disney lost eerste trailer live-action ‘Aladdin’ (mét een eerste blik op Aladdin)

De live-action remake van ‘Aladdin’ heeft een eerste trailer gekregen. De productie van de film begon nu al twee jaar geleden en het zal nog eens zeven maanden duren voor we hem echt in de zalen kunnen zien. Maar de eerste trailer lijkt toch wel te bewijzen dat het het wachten waard zal zijn.

Aladdin, de kaskraker van Disney uit 1992, krijgt volgend jaar een eigen live-action remake. 27 jaar nadat de originele tekenfilm uitkwam, zal Disney dus opnieuw de Oosterse toer opgaan en ons opnieuw vanop een vliegend tapijt kennis laten maken met A Whole New World. En nadat Will Smith al een eerste foto deelde, is er nu ook een eerste officiële trailer.

Aladdin

Aladdin is dus een van de vele Disney-klassiekers die een live-action remake krijgt. De live-action remake werd aangekondigd in oktober 2016 en zal geregisseerd worden door Guy Ritchie. Het script zal verzorgd worden door Ritchie in samenwerking met John August, die eerder al verantwoordelijk was voor de film Charlie and the Chocolate Factory.

In maart 2017 werd er een wereldwijde casting call verspreid voor de rollen van Aladdin en Jasmine. Meer dan 2.000 mensen reageerden hierop, maar de zoektocht bleek moeilijker dan verwacht. Er werd namelijk gezocht naar mensen met Arabische roots van rond de twintig die konden acteren én zingen. Een heel specifiek talentenpakket dus. Door de lange zoektocht naar de perfecte acteurs voor de hoofdrollen, werd de start van de productie uiteindelijk een maand uitgesteld. Aladdin zal uitgebracht worden in 3D en in IMAX-formaat.

Disney

Mena Massoud

In de eerste trailer krijg je ook voor het eerst een blik op de acteur Mena Massoud als Aladdin. Over de casting is heel wat te doen geweest, maar over één ding was iedereen het wel eens: Mena Massoud is dé perfecte Aladdin en dat bewijst hij in de trailer.

Waar mensen minder tevreden mee waren, was de casting van de Britse actrice Naomi Scott als Jasmine. In de Disney-film is Jasmine namelijk een Arabische prinses. Scott daarentegen is een actrice met Indische roots en dat stuit veel fans tegen de borst. Ze zagen de live-actionremake van Aladdin als een kans om Arabische talenten in de schijnwerpers te zetten, maar toch deed Disney volgens hen aan whitewashing, door te gaan voor een actrice zonder Arabische roots.

Voor de rol van de Genie werd een klepper binnengehaald. Will Smith zal namelijk de rol van de blauwe geest voor z’n rekening nemen. Het zijn natuurlijk grote schoenen om te vullen, want in de originele film uit 1992 werd deze rol schitterend vertolkt door Robin Williams.

Instagram menamassoud/naomigscott

Muziek

Wanneer je de teaser met geluid bekijkt – wat we je zeker aanraden – kan je al de eerste nummers horen die in de live-actionfilm te vinden zijn. Zo herken je waarschijnlijk wel de instrumentale versies van Arabian Nights en Friend Like Me. Naast de nummers uit de originele Disneyfilm zal de film ook nieuwe nummers bevatten.

Daarvoor werd beroep gedaan op Benj Pasek en Justin Paul, dezelfde muzikanten die verantwoordelijk waren voor de muziek uit La La Land. Zij zullen dus de originele nummers herwerken en ook nieuwe nummers aanleveren, maar wat ons betreft klinken de oude nummers helemaal perfect.

Bekijk hier de eerste teaser met op het einde een blik op Mena Massoud als Aladdin:

De live-actionfilm van Aladdin zal uitkomen op 24 mei 2019, maar tot dan kan je natuurlijk nog steeds kijken naar het origineel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update