Disney lost nu al de nieuwe soundtrack van ‘The Lion King’ mét Beyoncé en Donald Glover

The Lion King
Disney

Woensdag 17 juli is het eindelijk zover, dan komt de live-actionremake van de Disneyklassieker The Lion King in de zalen. Maar Disney trakteert ons nu al op een voorsmaakje. En wat voor één. De volledige soundtrack is nu al terug te vinden op Spotify. Inclusief de vocals van Beyoncé en Donald Glover/Childish Gambino.

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan kunnen we ons met z’n allen opnieuw kind voelen en zakdoeken gaan volsnotteren in de cinema. The Lion King is waarschijnlijk de meest geanticipeerde live-actionremake van Disney. En nu de soundtrack uit is, kijken we er meer dan ooit naar uit!

Oscarwinnende soundtrack

De soundtrack van The Lion King was natuurlijk altijd al fenomenaal. De originele muziek, geschreven door Elton John en Tim Rice in samenwerking met Hans Zimmer en Lebo M, viel meermaals in de prijzen. Zo won de volledige soundtrack in 1995 de Oscar voor Beste originele muziek en kreeg het nummer Can You Feel The Love Tonight de Oscar voor Beste originele nummer. In die categorie waren nog twee nummers uit de film genomineerd.

Daarnaast won de soundtrack ook nog eens twee Grammy’s en twee Golden Globes. We mogen de muziek uit The Lion King dus zeker legendarisch noemen. En nu is er nog een schepje magie aan toegevoegd: de stembanden van Beyoncé en Donald Glover.

The Lion King soundtrack anno 2019

Een remake van The Lion King betekent dan ook een remake van die legendarische soundtrack. Voor die soundtrack werden Elton John en Hans Zimmer opnieuw opgetrommeld. Ook Pharrell Williams werkte mee aan de nieuwe soundtrack.

Toppers zijn zoals verwacht het wondermooie Circle of Life (ingezongen door de musicalster die Rafiki speelt in de Broadway-versie van The Lion King) en I Just Can’t Wait To Be King. Maar we krijgen ook de nieuwe versies van Be Prepared (door een meesterlijke Chiwetel Ejiofor) en Hakuna Matata te horen, met de vocals van Billy Eichner (Timon), Seth Rogen (Pumbaa) en Donald Glover (Simba).

Queen B

Maar het is natuurlijk vooral Beyoncé die met de pluimen gaat lopen. Het duet van Beyoncé en Donald Glover voor Can You Feel The Love Tonight is zonder overdrijven fenomenaal. Het nummer blijft trouw aan het origineel, maar heeft een laagje Beyoncé en Donald Glover gekregen en dat maakt het nummer zowaar nóg beter.

Verder zijn er ook twee volledig nieuwe nummers te horen. Spirit, gezongen door Beyoncé en Never Too Late, gezongen door Elton John zelf. Een soundtrack om U tegen te zeggen. Wij kunnen al niet meer wachten tot de film eindelijk in de zalen komt. (Je kan de soundtrack hier al pre-orderen.)

Beluister hier de soundtrack van The Lion King:

The Lion King is vanaf woensdag 17 juli te zien in de Belgische zalen. Lees hier alvast onze review.

Gesponsorde artikelen