Disney haalt de Star Wars-film van Patty Jenkins van de releasekalender, onduidelijk wanneer het project eraan komt

In 2020 kondigde Disney aan dat ze met LucasFilms in de toekomst ook nog Star Wars-films zouden maken. De eerstvolgende film die op de planning stond was die van Patty Jenkins, de regisseur van de Wonder Woman-films. Rogue Squadron zou de eerste film worden in de Star Wars-franchise die door een vrouw zou worden geregisseerd, maar is nu door Disney van de kalender gehaald.

Oorspronkelijk werd voor Rogue Squadron gemikt op een release op kerstdag 2023. In de film zou ook een geheel nieuwe generatie starfighter piloten geïntroduceerd worden.

Eerder werd al gemeld dat de vooropgestelde releasedatum zeker niet gehaald zou worden. Dat heeft ermee te maken dat Patty Jenkins tegelijkertijd met deze film ook nog werkt aan een derde Wonder Woman-film.

Niet geannuleerd

Dat de film nu niet op de releasekalender staat, wil niet zeggen dat het project ook geannuleerd is. Alleen bestaat er dus grote onduidelijkheid over wanneer we de film precies zullen mogen verwachten.

De film die Taika Waititi aan het ontwikkelen is en die oorspronkelijk na die van Jenkins zou verschijnen, zal waarschijnlijk de eerstvolgende film worden. Dat liet Kathleen Kennedy van LucasFilms al in mei optekenen. De meest recente Star Wars-film tot nu toe was het afsluitende negende deel van de Skywalker saga, The Rise Of Skywalker in 2019.

Reeksen staan er overigens wel nog gewoon op de planning. De eerstvolgende daar is Andor, een reeks die Disney+ binnen enkele dagen zal releasen, op 21 september.

Meer
Lees meer...