Left Right
scrollTop top

Dit bestelt ‘de Vlaming’ het meeste in de frituur … En jij?


Dit bestelt ‘de Vlaming’ het meeste in de frituur … En jij?

Deze week is het ‘Week van de Friet’. Hoe vaak gaan we gemiddeld naar de frituur? Wat zijn onze favoriete sauzen? En hoe zit het met de ‘vlezekes’? Bicky Burgers of toch liever traditionele stoverij?

Het is ‘Week van de Friet’ en omdat vrijdag bekend staat als frietjesdag, heeft VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro-en Visserijmarketing, de populairste snacks en sauzen opgelijst. Dat melden de VRT en VTM Nieuws.

1. De curryworst

wikimedia

2. De Bicky Burger

bicky

3. Saté

4. Boulet

vanreusel

5. Stoofvlees

6. Viandel

mora

7. Cervela

8. Berepoot

spoetnik

9. Mexicano

wikipedia

10. Kipcorn

11. Bitterballen

12. Sitostick

mora

Sauzen

Met 22 procent blijft mayonaise veruit de populairste saus. Op de tweede plaats staat special (mayonaise, ketchup en ajuin) met 17 procent. Daarna hebben we stoofvleessaus (15 procent), tartaar (11 procent), Andalouse (6 procent), ketchup (5 procent) en cocktail (3 procent).

istock

Hoe vaak eten we friet?

Ook meldt de VLAM dat de Vlaming steeds minder vaak friet eet. Zo aten in 2012 nog 34 procent van de Vlamingen één keer per maand friet en 62 procent één keer per week. Vorig jaar at maar liefst 45 procent van de Vlamingen één keer per maand friet. Het aandeel van de Vlamingen dat elke week friet eet, is echter gezakt tot 46 procent.

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899