Left Right
scrollTop top

Dit is alles wat je als jonge ‘Familie’-fan moet weten over Guido Van den Bossche


Dit is alles wat je als jonge ‘Familie’-fan moet weten over Guido Van den Bossche

Achttien jaar geleden zat jij misschien nog in de pampers toen Guido Van den Bossche gruwelijk werd vermoord op Malta in de vtm-soap ‘Familie’. Maar nu wil Amelie het lichaam van Guido laten opgraven omdat ze wil bewijzen dat hij haar vader is. Dus … wie is die Guido Van den Bossche nu eigenlijk?

Guido Van den Bossche was voor het eerst te zien in Familie in de allereerste aflevering van de soap, op 30 december 1991. Hij is een van de zonen van Anna en haar overleden echtgenoot Pierre Van den Bossche.

Broer van

Hij is de broer van Jan Van den Bossche, (zatte) Rita Van den Bossche en Marleen Van den Bossche. Hij heeft ook nog een halfbroer, Georges Van den Bossche.

Vader van

Bij de start van Familie is Guido, die gespeeld werd door Karel Deruwe, al 25 jaar getrouwd met Marie-Rose De Putter. Ze hebben samen twee kinderen: Peter en Veronique Van den Bossche.

In december 2017 kwamen we ook te weten dat Guido nog een kind heeft bij zijn buurvrouw van weleer. De buurvrouw, dat is Brigitte De Wulf en die dochter is Amelie De Wulf. Zij kreeg een relatie met Peter Van den Bossche, maar die sprong af nadat Brigitte onthulde dat Amelie en Peter dezelfde vader hebben. Brigitte mag trouwens nog wat keet komen schoppen in Familie, want ze kreeg het goede nieuws dat ze mag terugkeren naar de vtm-soap na haar stormachtige passage.

VTM

Pater Familias

Guido is de succesvolle oprichter van Van den Bossche Electronics en was de Pater Familias tot aan zijn dood. Hij is nog steeds de favoriete zoon van Anna en dat steekt ze ook niet onder stoelen of banken. Door de jaren heen zijn er af en toe verwijzingen naar Guido. Zoon Jan voelt zich vaak achteruitgestoken omdat Anna hem nog steeds op een voetstuk zet, maar hij had zelf ook enorm veel respect voor zijn broer. Jans jongste zoon, die hij kreeg met Linda, werd dan ook Guido gedoopt, als eerbetoon aan zijn vermoorde broer.

Ontvoerd en vermoord

Guido werd al eens, zoals het hoort in een soap, ontvoerd, hij ontsnapte ook al eens nipt aan een huurmoordenaar én overleefde een bomaanslag op zijn eigen trouwfeest vooraleer hij definitief zijn laatste adem uitblies op Malta nadat hij wordt neergestoken door sekteleden van Salomon. Hij was ook jarenlang verlamd nadat hij in Malta een moordpoging overleefde. In december 1999 wordt Guido begraven, of toch niet?

VTM

En nu?

Maar is Guido wel echt dood? Er deden al een paar maanden geruchten over de terugkeer van Guido Van den Bossche naar de vtm-soap en nu heeft vtm een spannende trailer op de wereld losgelaten.

Daarin horen we de stem van Guido die tegen Jan spreekt, zegt Anna “uw vader leeft” en vraagt Peter aan Veronique “wat er is gebeurd met het lichaam van onze papa”. Allemaal dingen die erop wijzen dat Guido Van den Bossche misschien toch niet is gestorven en dat hij terugkomt?

In een video-interview van afgelopen oktober ontkende Karel Deruwe nog resoluut dat hij terug te zien zal zijn in Familie. “Ik weet van niets, ik snap het ook niet, ik begrijp het ook niet, maar dank u voor de gratis reclame”, zei hij daarover.

Maar misschien heeft hij gewoon zwijgplicht van de makers van de soap om het verrassingseffect te vergroten?

Met slaande deuren vertrokken

Het is natuurlijk geen geheim dat Karel Deruwe gestopt is bij Familie na een aantal aanvaringen met de makers. Hij vertrok met slaande deuren na uitspraken als “zelfs een hond met een hoedje kan hier een rol krijgen” en noemde de kijkers van Familie ook nog “ofwel erg jong, erg oud of héél erg debiel”. Voor die uitspraken excuseerde hij zich wel in 2007 in Dag Allemaal. In 2014 liet hij weten dat hij niet categoriek ‘nee’ zou zeggen, mochten de makers hem vragen om terug te keren in de soap. Dus, ‘zand erover’ en ‘welkom terug Guido’?

VTM

Hoe zal hij terugkeren?

De fans van Familie vragen zich natuurlijk af hoé de Pater Familias van dienst zal terugkeren. Zal Jan bijvoorbeeld hallucineren vanop zijn ziekbed en zijn zoon Guido verwarren met zijn broer Guido?

Of komt na al die jaren een grote verdwijntruc naar boven en is Guido al die jaren ondergedoken om te ontsnappen aan de sekteleden van Salomon? We kunnen alleen maar spannend afwachten tot vrijdag, want dan is er de superspannende dubbelaflevering van Familie, om 20 uur op vtm.

VTM

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443