Left Right
scrollTop top

Dit is blijkbaar de reden waarom bijna niemand graag spruitjes eet


Spruitjes
© Photo by Keenan Loo on Unsplash

Zelfs als je zelf een dikke fan bent van groentjes, dan weet je waarschijnlijk dat spruitjes hoog staat op de lijst met het meest gehate ‘konijnenvoer’. En toch, met de kerstdagen worden er behoorlijk veel gegeten. Volgens experts ligt het dan ook niet per sé aan de smaak van spruitjes, maar aan de manier waarop we ze klaarmaken. 

Spruitjes, je hebt ze als kind waarschijnlijk in het gezicht van je ouders gesmeten omdat je ze echt niet lustte. En daar ben je niet alleen in, want experts buigen zich al jaren over de bitterheid van spruitjes. Maar nu blijkt dus dat de smaak eigenlijk niet de reden is waarom mensen ze niet graag eten, het is de manier waarop je ze klaarmaakt.

In een interview met The Sunday Telegraph zei de voorzitter van de Brassica Growers Assiciation gezegd dat spruitjes stomen, wokken of zelfs microgolven een veel betere optie is. En nochtans is dat niet hoe we ze normaal klaarmaken. In België worden spruitjes ’t vaakst gekookt of gebakken, en zo gaat de smaak helemaal verloren. We lusten spruitjes dus niet omdat we de smaak niet graag hebben, maar omdat er geen smaak meer inzit.

Hij voegde ook nog toe: “Mensen zijn nu opnieuw aan het appreciëren wat je allemaal kan doen met spruitjes. Wokken bijvoorbeeld, lukt echt goed met de grote. Mensen stomen ze ook tegenwoordig in microgolfzakjes. Het gaat echt om creativiteit. Zo kan je er ook zeker pancetta of kastanjes bijdoen. Heel lekker.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810