Dit is de winnaar van ‘Het Perfecte Plaatje’

Het eerste seizoen van Het Perfecte Plaatje zit erop. In een spannende finale in Marokko namen Julius Persoone en Bie Baert het tegen elkaar op. Het was uiteindelijk de jongste telg die met de overwinning aan de haal ging. Hij wint een eigen tentoonstelling van zijn foto’s.

Normaal staan ze voor de lens, maar voor Het Perfecte Plaatje kropen Astrid Coppens, Barbara Sarafian, Bie Baert, Filip Peeters, Ingeborg Sergeant, Joffrey Anane, Jonatan Medart en Julius Persoone voor één keer achter de lens.

Na heel wat opdrachten, bleven er uiteindelijk slechts twee personen over die nog kans maakten op de overwinning. In de grote finale van gisteren, stonden chocolatier Julius Persoone en kunstkenner Bie Baert recht tegenover elkaar.

Finale

Van snelle wakeboarders en happende honden tot pasgeboren baby’s en naaktmodellen… De kandidaten van Het Perfecte Plaatje kregen de laatste weken zeer uitdagende opdrachten voorgeschoteld. Bij de eindresultaten bleek al snel dat chocolatier Julius Persoone een geduchte kandidaat was om het spel te winnen.

Toch moest hij het in de finale nog opnemen tegen een gemotiveerde Bie Baert. In Marrakesh stonden er nog drie foto’s op het programma: eentje van de Marokkaanse gastvrijheid, eentje van de Marokkaanse architectuur en eentje met de typische Marokkaanse kledij in de hoofdrol.

Winnaar

Uiteindelijk was het dus Julius Persoone die de jury het meest kon overtuigen. “Ongelofelijk, ik had nooit gedacht dat ik ging winnen. Het was tot op het laatste moment ontzettend spannend! Ik begon aan het programma met de hoop er niet als eerste uit te liggen. Om dan nu te mogen winnen, echt heel dankbaar”, klonk het bij de kersverse winnaar.

Bie Baert legde hem nog het vuur aan de schenen, maar greep dus net naast de titel: “Tot hier geraken is zo’n ongelofelijk mooi scenario geweest. Ik ben me blijven smijten tot op het laatste.” Of er in de toekomst nog een tweede seizoen zal volgen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...