Dit is hoeveel de 10 populairste dj’s per jaar verdienen

Dit is hoeveel de 10 populairste dj’s per jaar verdienen

Martin Garrix is voor het tweede jaar op rij verkozen tot populairste dj ter wereld. De amper 21-jarige Nederlander kreeg de meeste stemmen achter zijn naam op de online poll van het Britse muziekblad DJ Mag. Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike is opnieuw tweede. Maar wat verdienen die dj’s zo per jaar?

Al voor het 21ste jaar op een rij publiceert het Britse tijdschrift DJ Mag een lijst met de populairste dj’s ter wereld. Er is altijd veel aandacht veel die ranking, maar even vaak is er kritiek te horen. Dj’s kunnen namelijk alleen stemmen verdienen van het publiek en niet van een jury.

Daardoor wordt de top meestal bevolkt door dj’s die het populaire EDM-genre draaien en staan er zelden techno- of house-dj’s in. Ook worden er op evenementen vaak stemmen geronseld door de beruchte ‘tabletmeisjes’.

Nederland boven

Al jaren is Nederland de hofleverancier van de DJ Mag top 100 en ook dit jaar is dat het geval. In de top vijf staan namelijk vier Nederlanders. De 21-jarige Martin Garrix staat voor het tweede jaar op rij helemaal bovenaan. Vlak na hem staan Dimitri Vegas & Like Mike. In 2015 stond het Belgische duo op de eerste plaats en in 2014 en 2016 werden ze ook al tweede.

Lost Frequenties is de tweede Belg in de lijst. Als hoogste nieuwkomer staat hij direct op een 26e plaats. Andere Belgen in de top 100 zijn Wolfpack (41) en Yves V (55).

Omdat de ranking peilt naar de populairste dj’s staan in de top ook altijd de grootverdieners. Maar hoeveel is dat nu precies?

1. Martin Garrix (16,5 miljoen euro)

Getty Images

Amper 21 jaar is Martijn Garritsen, maar hij staat al enkele jaren aan de top. Zijn loon is dan ook indrukwekkend want hij zou het afgelopen jaar zo’n 16,5 miljoen euro hebben verdiend volgens Forbes.

2. Dimitri Vegas & Like Mike (13,2 miljoen euro)

Getty Images

Ze staan dan misschien niet meer helemaal bovenaan de DJ Mag Top 100, aan geld geen gebrek bij de Belgische broers Dimitri en Michael Thivaios. Ze mochten vorig jaar 13,2 miljoen euro bijschrijven op hun rekening.

Dat moeten ze natuurlijk wel door twee delen, maar dat zal wel lukken zeker? Enkele weken terug toonden de dj’s zich trouwens van hun vrijgevigste kant door 10.000 euro te schenken aan de slachtoffers van de aardbevingen in Mexico.

3. Armin van Buuren (10,2 miljoen euro)

Getty Images

Hij staat voor het 16e jaar op een rij in de top vijf en met zijn 40 jaar is hij bijna dubbel zo oud als sommige van zijn concurrenten, maar aan populariteit boet Armin Van Buuren niets in. Hij zou het afgelopen jaar 10,2 miljoen euro hebben verdiend.

4. Hardwell (11 miljoen euro)

Getty Images

In 2013 en 2014 stond de Nederlander Robbert van de Corput, zoals Hardwell echt heet, nog op de eerste plaats in de ranking, maar nu is hij weggezakt naar plaats vier. Al zal de dj dat financieel niet echt voelen, want hij verdient nog steeds 11 miljoen euro per jaar.

5. Tiësto (33,1 miljoen euro)

Getty Images

48 jaar is hij ondertussen al en hoewel hij begon als trance-dj wordt Tiësto door velen gezien als de “Godfather of EDM“. Die evolutie naar EDM levert hem soms kritiek op, maar vooral veel geld. Hij zou het afgelopen jaar naar schatting 33,1 miljoen euro hebben verdiend. Daarmee is hij de tweede best verdienende dj ter wereld.

6. The Chainsmokers (32,2 miljoen euro)

Getty Images

De eerste dj’s in de lijst die niet afkomstig zijn uit België of Nederland, maar Andrew Taggart en Alex Pall zijn wel bezig aan een steile opmars. Vorig jaar stonden The Chainsmokers op een 18e plaats en twee jaar geleden haalden ze zelfs niet de top 100. Ondertussen zijn ze, onder andere door vaak samen te werken met populaire artiesten, de derde best verdienende dj’s ter wereld met 32,2 miljoen euro per jaar.

7. David Guetta (21,1 miljoen euro)

Getty Images

Nog zo’n ancien in de lijst die in 2011 zelfs helemaal bovenaan stond, is David Guetta. De Fransman wordt volgende maand 50 jaar maar minderen doet hij nog niet echt. De dj verdiende afgelopen jaar dan ook 21,1 miljoen euro.

8. Afrojack (12,7 miljoen euro)

Getty Images

Ook op plaats 8 zien we een Nederlander. Vroeger was hij bekend als Nick van de Wal, maar het is vooral de laatste jaren dat hij steeds meer van zich laat horen. De dj pakt graag uit met mooie auto’s en dat kan hij zich ook makkelijk permitteren. Vorig jaar zou Afrojack 12,7 miljoen euro hebben verdiend.

9. Steve Aoki (25 miljoen euro)

Getty Images

De tweede Amerikaan in de lijst is een van de beste vrienden van Dimitri Vegas & Like Mike. Ze speelden samen ook al enkele keren Tomorrowland plat als 3 Are Legend. Steve Aoki verdiende vorig jaar maar liefst 25 miljoen euro en is daarmee de vijfde best verdienende dj ter wereld.

10. Marshmello (17,8 miljoen euro)

Getty Images

De mysterieuze dj Marshmello is bezig aan een blitzcarrière. Vorig jaar was hij op de 28ste plaats nog de hoogste nieuwkomer is de lijst en dit jaar staat hij al in de top 10. Ook financieel heeft dat zo zijn gevolgen want hij verdiende het afgelopen jaar zo’n 17,8 miljoen euro.

Verrassend genoeg staat de best verdienende dj ter wereld niet eens in de top 10 van DJ Mag. Calvin Harris verdiende vorig jaar 41 miljoen euro volgens Forbes, maar kreeg van de fans maar de vijftiende plaats. Al zal hij daar vermoedelijk niet van wakker liggen.

Gesponsorde artikelen