Left Right
scrollTop top

Dit is hoeveel Mariah Carey elk jaar nog verdient aan haar eeuwenoude ‘All I want for Christmas is You’


Dit is hoeveel Mariah Carey elk jaar nog verdient aan haar eeuwenoude ‘All I want for Christmas is You’

Mariah Carey maakte 23 (!) jaar geleden dé kersthit van de eeuw met ‘All I Want for Christmas is You’. Zelfs zoveel jaar na datum legt het nummer Mariah geen windeieren, want door dat nummer is de zangeres elk jaar nog verzekerd van ‘een spaarcentje’ van maar liefst 2.250.000 euro!

Je kan het nummer al zo beu zijn als koude pap, maar All I Want for Christmas is You is nog altijd een van dé bekendste kersthits aller tijden. Sinds het nummer uitkwam in 1994 wordt het grijs gedraaid op elk radiostation in de maand december. Het nummer werd ook al een aantal keer gecoverd, onder andere door My Chemical Romance, Shania Twain en Michael Bublé. Mariah Carey bracht ook een nieuwe versie uit van het nummer in 2011, samen met Justin Bieber.

Meest gestreamd

Maar geen enkele versie kan tippen aan het origineel als het om de ranking in de hitlijsten gaat. Tot op vandaag is All I Want for Christmas is You zelfs het meest gestreamde kerstnummer op Spotify met meer dan 217 miljoen streams.

Kwartiertje schrijven

En zo’n hit maken wordt dus ook beloond: sinds het nummer uitkwam in 1994 heeft Mariah er meer dan 50 miljoen euro winst op gemaakt! Dat is ongeveer 2.250.000 euro per jaar. Misschien toch ook maar eens in de pen kruipen? Tenslotte kostte het de schrijver van het nummer, Walter Afanasieff, amper 15 minuten om de hit te schrijven.

Luister en kijk hier nog eens naar Mariah Carey in 1994


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308